ZEC-Noordpool nu wel een echte derby?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie waar en wanneer moet spelen in de bekerpoule is door de KNVB bekend gemaakt en levert in het eerste weekend dat er gespeeld wordt, 18/19 augustus direct enkele interessante duels op.

ZEC1                          noordpool

Zo spelen ZEC en Noordpool op zaterdag 18 augustus in Zandeweer tegen elkaar in een derby die dit jaar maar een aflevering kent. Doordat Noordpool er voor koos om naar poule 5 F te verhuizen konden de wedstrijden ZEC-Noordpool en Noordpool-ZEC geschrapt worden wat betekend dat het duel in Zandeweer een pikant tintje zal krijgen.

Het ‘nieuwe” ZEC heeft nog een appeltje te schillen met de buren want de nederlaag van 7-1 in het thuisduel tegen Noordpool moet nog wel even rechtgezet worden. Een schande vonden sommige supporters de inzet van de thuisploeg die zich als een stelletje makke schapen naar de slachtbank lieten voeren.

Dat zal onder de nieuwe trainer Dirk Vink echter duidelijk anders gaan want de ervaren oefenmeester is niet iemand die zich gewillig met zijn team op de slachtbank laat leggen. Vink is een trainer van, verliezen kan gebeuren maar we gaan wel strijdend ten onder.

Daar om zal het er op zaterdag 18 augustus iets anders aan toe gaan dan op paasmaandag toen het duel tussen ZEC en Noordpool nooit een derby werd. Voor beide teams zal het de eerste wedstrijd richting de nieuwe competitie worden schat ik in en beide trainers zullen dan ook nog geen wonderen van hun spelers verwachten maar ik denk persoonlijk niet dat er weer een uitslag van 1-7 op het scorebord komt.