Komkommertijd maakt volgen betaald voetbal 'leuk"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een beetje komkommertijd qua nieuws wat het amateurvoetbal betreft maar de perikelen in het betaalde voetbal zorgen voor een ‘welkome” afleiding. Als trouwe lezer van Voetbal International, en de bekende voetbalsites, blijf je namelijk lachen om de verhalen uit de wondere wereld van het betaalde voetbal.

naamloosClubs die geen nagel hebben om het bekende lichaamsdeel te krabben roepen om het hardst dat er nog nodig wat spelers bij moeten komen om nog een beetje redelijke selectie op de jaarlijkse teamfoto te krijgen. Want niemand heeft zijn selectie nog compleet want het transferseizoen duurt immers nog tot 31 augustus. Dus de wereld van de korte termijn politiek zal nog enkele weken duren zodat we nog even kunnen genieten van over straat rollebollende spelers en bestuursleden.

Bij FC Twente zijn ze bijvoorbeeld niet blij met Luuk de Jong die graag eens wat verder wil kijken dan de Grolsche Veste. Vijftien miljoen was het bedrag dat FC Twente wilde ontvangen wat echter opeens veranderde in 20 miljoen toen er een gegadigde opdook.

Joop Munsterman raakte dan ook geïrriteerd toen hem gevraagd werd naar deze opvallende prijsverhoging. Dat gebeurt wel vaker dat Joop geïrriteerd raakt en meestal is dat als hij zijn zin niet krijgt. Maar er dreigt dus een conflict in Enschede tussen Luuk de Jong en Twente wat de komende weken ongetwijfeld vervolgd wordt.

Verder is het wat transfers nog aardig rustig maar dat komt natuurlijk ook omdat het spektakel nog niet echt begonnen is. Duels onder de noemer, Pezen in de provincie” leveren doorgaans nog ruime overwinningen op en dan komen de gebreken nog niet echt bovendrijven. Maar dat gaat veranderen want de tegenstanders worden zwaarder en daardoor de gebreken groter.

In de tweede helft van juli gaat het spul op de wagen voorspellen de kenners want dan worden clubs en spelers onrustig. Spelers en clubs willen nog graag een klapper maken wat ook regelmatig gebeurt, en met alle gevolgen van dien. De begrotingen zijn bijna overal naar beneden gegaan en ook de spelers beginnen te beseffen dat de idiote salariseisen die ze stellen niet meer van deze tijd zijn is een kreet die je hoort maar de verhalen in de VI bewijzen het tegendeel.

Maar je leest meer in de VI want Bas Drost vertelde dat hij het zwaar had bij Wolfsburg waar Felix Magath de hoofdtrainer is. Magath, zelf vroeger een stylist op het middenveld is als trainer van de ouderwetse soort Duitse trainer. Lopen tot je er bij neervalt en de baloefeningen slaan we de eerste zes weken van de voorbereiding over. Kortom een drama voor de echte voetballers onder zijn selectiespelers. Bas gaat het dan ook niet redden in Wolfsburg denk ik persoonlijk maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Ook ‘held” Balotelli liet weer van zich horen en dronk en rookte het verdriet van de verloren EK-finale van zich af. Een rare gozer waar we de komende maanden weer het nodige van gaan horen en wat niet altijd een reclame voor de voetbalsport zal zijn.

Kortom het betaalde voetbal blijft je verbazen, plezier, en soms verbazing bezorgen wat voorlopig nog niet voorbij zal zijn. Want de komende weken gaan we het nog regelmatig meemaken dat clubs, spelers en trainers elkaar niet begrijpen en dat het pezen in de provincie overgaat naar zwoegen in de stadions.

(wordt vervolgd)