Een bekertoernooi zit altijd vol verrassingen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De bekercompetitie wordt al enkele jaren gestart met poules van vier ploegen. Uit die poules gaan er twee teams door naar de volgende ronde waarin er verder volgens het bekende KO-systeem gewerkt gaat worden.

veendam1894

Veendam ‘1894

In poule 22 treffen GEO, Omlandia, Poolster en Veendam’1894 elkaar wat op papier een interessante poule is. Poolster promoveerde naar de derde klasse, Omlandia kwam als tweede klasser in de nacompetitie terecht en GEO was geruime tijd een van de kanshebbers voor de titel in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. De vierde ploeg in deze poule, Veendam 1894, komt in de vierde klasse uit maar heeft de ambitie om in de toekomst door te groeien naar minimaal de derde klasse. Dat zullen de Veendammers ongetwijfeld willen laten zien in deze bekerpoule met voor de vierde klasser aansprekende tegenstanders.

SC Scheemda

SC Scheemda, dat zich terug vindt in een poule met Groen Geel, Gorecht en De Fivel, zag spits Danny Blauw de overstap naar SC Veendam zag maken. Trainer Cor Grozema kan daarom het bekertoernooi mooi gebruiken om zijn ploeg anders in te richten want de opvolger van de naar Poolster vertrokken Guus Zantinga kent het team namelijk al redelijk goed. Grozema was vorig seizoen als assistent van Zantinga en schuift dus nu een plaatsje op naar de functie van hoofdtrainer. Maar hoe dan ook, een beste aderlating is het wel dat Blauw het gaat proberen bij SC Veendam waar de meningen in de Veenkoloniën overigens over verdeeld zijn.

SV Mussel

Zaterdag 23 juni sprak ik nog even met oud-prof Martin Drent die het komend seizoen voor SV Mussel uitkomt. De derde klasser neemt het in de bekerpoule op tegen Lycurgus, SC Loppersum en het ambitieuze Neptunia. Een poule der verrassingen denk ik persoonlijk waarbij er niet te voorspellen valt wie doorgaat naar de volgende.