Een stelling van Kees Mulder over het Regioteam Noord Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 
De clubs in Noord-Groningen en omstreken moeten geen toestemming meer geven dat spelers van uitkomen voor het team Regio Noord-Groningen tijdens de competitie

Een stelling die ik per mail ontving van Kees Mulder, onder andere oud-trainer van Eems Boys, Corenos, TEO en Stedum en nu nog actief bij Oosterhoek. Een stelling die aan duidelijk niets te wensen overliet want Kees, zo bleek uit zijn e-mail ergerde zich al een tijdje aan het Regioteam en het selectiebeleid rond dat team in het bijzonder. Binnen dat Regioteam is het een grote vriendjespolitiek stond er in de mail van Kees Mulder die zich verbaasde over de selectie die dinsdagavond uitkwam tegen het RWE-team. Kees vroeg wat ik van zijn stelling vond en hij was ook wel benieuwd naar verdere reacties. Dat ben ik eerlijk gezegd ook wel maar Kees vroeg ook naar mijn mening die ik overigens al eerder geventileerd heb en ik nog wel een keer wil herhalen, ik vind het een wanvertoning.

Ten eerste: Midden in een seizoen, als de clubs nog allerlei andere belangen hebben moet je geen wedstrijden om des keizersbaard gaan spelen. Dat voegt namelijk niets toe. Als er jeugdspelers voor bijvoorbeeld selectieteams van de KNVB worden uitgenodigd worden is dat duidelijk een ander verhaal maar niet voor senioren die vervolgens tegen clubteams aan het ‘pielen” zijn.

Ten tweede: Kees neemt het woord vriendjespolitiek in de mond en zijn mening deel ik voor de volle 100%. Want een selectie met drie spelers van VIBOA die bij hun club geen basisspeler zijn slaat nergens op. Voor alle duidelijkheid dat reken ik Wim Beukema, Robert van Urk en Hans Zwakenberg niet aan want een voetballiefhebber wil altijd voetballen. Maar raar is het wel dat je met zoveel clubs in Noord Groningen dan bij Beukema, Zwakenberg en Van Urk uitkomt. Dat bedoelde Kees Mulder ook met zijn mail begreep ik van de ervaren oefenmeester die dit seizoen een voetballer bij Oosterhoek, Dennie Gorter, had rondlopen waar ik op vrijdag 8 juni in Spijk met volle teugen van genoot. Een speler naar mijn hart wat ik Kees Mulder die avond ook vertelde. Gorter gaat volgend seizoen naar CVVB waar hij onder Hans van der Ploeg en zijn assistent Remy van der Wal zeker niet slechter zal worden

Toen ik de mail van Kees Mulder las moest ik opeens aan Gorter denken en begreep ik wat hij bedoelde met vriendjespolitiek. Ik ben eerlijk, ik kende Dennie Gorter niet als voetballer maar na 8 juni wel. Als je echter pretendeert dat je een Regioteam Noord Groningen bent moet je als teammanager/coach, of hoe je het ook noemen wilt, niet van de velden af te slaan zijn want je moet veel duels bezoeken. Maar, en dit is mijn mening, binnen de selectie van het Regioteam zitten wel heel veel voetballers uit de ‘stal” van de zich op www.tweenul.nl subsub9 of meer van dat soort onzin noemende ex-trainer van VIBOA B1, Ard Torrenga, die de laatste weken druk was om zo links en rechts nog wat spelers over te laten stappen naar andere clubs en daar in het amateurvoetbal niet overal vriendjes mee heeft gemaakt. Dit is mijn mening over het Regioteam Noord Groningen en een bak wanbeleid er om heen en om met Kees zijn woorden te spreken, laat de reacties maar komen.