Een mooie sportzomer in de Gemeente Eemsmond

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het wordt een mooie sportzomer is een kreet die deze zomer zeker geldt voor de gemeente Eemsmond. In een van de sportiefste gemeenten van de provincie Groningen staan er de komende weken namelijk enkele sportevenementen op het programma die de kater van een volledig mislukt EK voor het Nederlands Elftal razendsnel naar de achtergrond zullen doen verdwijnen.

Logo Eemsmond klein

Uithuizermeeden

De mooie sportzomer in de gemeente Eemsmond start eigenlijk al op maandag 18 juni als de ‘drie musketiers van de Heracliden”, Jeroen Linstra, Robin Zuidema en Frank de Boer in een interview met de Ommelander Courant aangeven dat er in de toekomst mooie dingen gaan gebeuren in Uithuizermeeden. Ook kijken ze vooruit naar het spektakel dat op vrijdag 22 juni op Sportpark Meij van start zal gaan als De Heracliden 24 uur voetbalt voor de stichting Spieren voor Spieren. Een heel seizoen waren er binnen de voetbalvereniging acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren met als doel ernstig zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Tegenstanders van verschillende pluimage zullen aantreden tegen de diverse teams van De Heracliden met als klap op de vuurpijl de het slotduel op zaterdag 23 juni tussen De Heracliden 1 en oud-FC Groningen. De selectie van de Groningers is nog niet helemaal bekend maar dat een groot aantal coryfeeën uit het verleden naar Uithuizermeeden komen is absoluut zeker. Na afloop van dit duel zal het feest pas echt losbarsten op sportpark Meij wanneer het eindbedrag bekend zal worden gemaakt dat de stichting Spieren voor Spieren tegemoet kan zien. Een bedrag dat het in eerste instantie vastgestelde streefbedrag van 10.000 euro ruimschoots zal overschrijden en wat ongetwijfeld dolle taferelen in de feesttent zal opleveren.

Warffum

Nadat de kruitdampen in ‘Meij’ zijn opgetrokken verplaatst de sportkaravaan zich naar Warffum waar zaterdag 30 juni FC Groningen te gast zal uur beginnen omdat het op 30 juni een groot feest zal zijn in Warffum dat eind juni altijd in het teken van Op Roakeldais staat. Dit dansfestijn kent op de zaterdagmiddag zijn traditionele optocht wat de organisatie heeft doen besluiten om beide evenementen tot een grote samen te voegen tot een groot feest. Door deze samenvoeging verwacht de organisatie dat er een record aantal toeschouwers om half vijf rond het hoofdveld van de voetbalvereniging Warffum zullen staan om de ploeg van Robert Maaskant, die enkele weken geleden werd gecontracteerd nadat de Groningers afscheid hadden genomen van Pieter Huitstra.

Uithuizermeeden

Na het festijn in Warffum staat twee weken later in Uithuizermeeden het derde spektakel van deze mooie sportzomer in de gemeente Eemsmond op het programma. Het Johan van Veenplein zal namelijk op vrijdag 13 juli omgetoverd wordt in een strand want 13 en 14 juli staat Uithuizermeeden in het teken van een groot Beach Voetbaltoernooi. Een toernooi dat vier jaar geleden als een leuke grap begon is uitgegroeid tot een prachtig evenement waar we met Puurvoetbalonline de komende weken nog uitgebreid op terug zullen komen d.m.v. een interview met een van de organisatoren, Frits Tiekstra.