v.v.Bedum en CVVB van harte gefeliciteerd, jullie krijgen een kunstgrasveld!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het college van Bedum heeft de voorjaarsnota, de financiële basis voor de begroting 2013, klaar. De nota is voor een deel gebaseerd op onzekerheden. De gevolgen van Haagse bezuinigingen op de gemeentelijke financiën zijn nu nog niet bekend. Toch wil het college verder met de voorbereiding van de aanleg van een kunstgrasveld in Bedum.

Bedum                                                 cvvb

Duidelijkheid over de gevolgen van rijksbezuinigingen volgt binnenkort. Die worden de komende zomer verwerkt. In september kan de raad vervolgens definitieve besluiten over de voorgenomen investeringen nemen. De voorjaarsnota wordt op 14 en 28 juni door de raadscommissie en de raad behandeld.

Kunstgras

De twee voetbalverenigingen in Bedum hebben al langer de wens om hun accommodatie uit te breiden met een kunstgrasveld. Het veld gaat één van de huidige wedstrijdvelden vervangen. Het kunstgrasveld zal zowel voor trainingen als voor wedstrijden worden gebruikt. Welke van de huidige vijf wedstrijdvelden door kunstgras wordt vervangen, is nog onderwerp van gesprek tussen de gemeente en de clubbesturen. De aanleg van het kunstgrasveld wordt geraamd op 430.000 euro. De Bedumer raad heeft eerder, gelet op de financiële positie van de gemeente, als voorwaarde gesteld dat de twee verenigingen zelf een ‘substantieel’ deel in de kosten moeten bijdragen. Daarover is overeenstemming bereikt; de clubs nemen samen 50.000 euro van de aanlegkosten voor hun rekening. Dit gebeurt via zelfwerkzaamheid of in geld. Het college vindt die bijdrage voldoende ‘substantieel’. Als de raad dat ook vindt, worden de voorbereidingen gestart. Na de zomervakantie volgt dus een definitief besluit. Als er voldoende financiële ruimte blijkt te zijn, kan in het voorjaar van 2013 met de aanleg van het veld worden begonnen. Het veld kan dan vóór het begin van het voetbalseizoen 2013-2014 klaar zijn.

Bovenstaande tekst las ik terwijl ik vrijdagavond op sportpark Oldencate in Spijk stond waar ik namens de Ommelander Courant de wedstrijd Poolster- Team Kees Mulder bezocht. CVVB-voorzitter Andre van Haag stuurde mij het persbericht door waarin stond dat het kunstgrasveld er met een bijna aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan zat te komen. Gezien de rijksbezuinigingen hield Andre nog een slag om de arm maar ik durf te zeggen als je persberichten doorstuurt naar de voorzitters van Bedum en CVVB en je stuurt het ook naar de media dan is er geen weg meer terug. Daarom zeg ik het dan ook gewoon, Bedum en CVVB gefeliciteerd met dit geweldig resultaat wat na veelvuldig overleg tot stand is gekomen.

Maar dat allemaal  verleden tijd want dankzij de gemeente kunnen beide voetbalclubs nu datgene bewerkstelligen waar ik  samen met Jan van Dijken vaak over sprak. Met ingang van het seizoen 2013-2014 zal er namelijk, zoals in het persbericht te lezen valt, in Bedum op een kunstgras getraind en gespeeld kunnen worden.

Een geweldige verbetering voor de voetballers in Bedum want er kan nu bijna altijd getraind worden wat het voetbal in Bedum op een hoger niveau zal brengen. Jan was net vele andere voetbalkenners overigens van mening dat het kunstgrasveld er al veel eerder had moeten zijn waar ondertussen al genoeg over gezegd en geschreven is. Maar we moeten niet achterom kijken zei mijn voetbalvriend altijd want dat is verspilde energie. Het gaat namelijk maar om een ding, en dat is de toekomst.

De toekomst begint er in Bedum voor de twee voetbalverenigingen steeds rooskleuriger uit te zien want naast het kunstgrasveld dat er eindelijk aan zit te komen staat ook de samenwerkende jeugdopleiding Bedum (SJO) in de steigers want met ingang van het seizoen 2012-2013 zullen de jeugdspelers van beide verenigingen samengevoegd worden.

Een mooie sportzomer wordt ons op de diverse Tv-kanalen beloofd met het EK-voetbal in Polen en de Oekraïne en de Olympische Spelen in Londen als hoogtepunten. Maar hoogtepunten of niet op het EK en Olympische spelen voor Nederland,  voor CVVB en Bedum kan de komende mooie sportzomer dankzij het geweldige persbericht van de gemeente nu al niet meer stuk.