Puurvoetbalonline over de nacompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De laatste weken van het seizoen 2011-2012 breken aan en dat betekent spanning, dramatiek en emotie. Want we zijn aangekomen bij de nacompetitie wat voor velen het toetje, of de krenten in de pap, genoemd wordt. Puurvoetbalonline zet alles op een rijtje wat de wedstrijden betreft de Groninger clubs in onze regio.

1337406384N1333776238Nvb Hunsingo Bedum Winsum 01 04 12 3503

 Hunsingo wil graag naar de derde klasse

Noordpool

De vierde klasse, daar wil Noordpool graag heen en qua organisatie is men er in Uithuizen klaar voor. Twee jaar geleden stapte men over van de zondag naar de zaterdag wat het prestatievoetbal betrof. Een noodzakelijke stap wat achteraf bekeken misschien wel de redding van het roemruchte Noordpool is geweest. Want het ledenaantal neemt nog steeds toe en ook wordt de accommodatie met de aanleg van een kunstgrasveld duidelijk verbeterd. Dit jaar was Noordpool een van de favorieten voor de titel maar was GRC Groningen op het laatst het meest gelukkig toen Noordpool in Engelbert met 3-2 klop kreeg en daardoor de titelkansen in rook zag opgaan. Daardoor wordt het de nacompetitie voor de ploeg van trainer Willem Kluin en mag het op reis richting de provincie Drenthe. De nummer 11 van de 4e klasse D, Sportclub Zweelo, zal op zaterdag 19 mei de tegenstander zijn waar Noordpool het over twee duels mee mag uitvechten wie naar de vierde klasse promoveert.

Hunsingo

 

Dankzij het kampioenschap van Muntendam mag Hunsingo de opengevallen plaats in de nacompetitie van de Muntendammers overnemen. De Winsumers komen uit tegen Protos dat in 4D de derde periode in de wacht sleepte. Maar Hunsingo wil en moet eigenlijk doorstoten naar de derde klasse en daar zou een goed resultaat in Steenwijksmoer uitstekend van pas komen. Qua cijfers maken beide teams elkaar niet zoveel dus zal het in beide duels afhangen van details die in het tweeluik tussen Hunsingo en Protos de beslissing gaan brengen.