Puurvoetbalonline en de nacompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We kunnen ons opmaken voor de nacompetitie want de laatste wedstrijden in de reguliere competities zijn gespeeld. Puurvoetbalonline zet de komende dagen alles op een rijtje wie wat en waar moeten spelen in duels waarbij vreugde, verdriet en dramatiek weer vlakbij elkaar zullen liggen.

ronny

 Ronny Bakker heeft alle vertrouwen in Poolster

VVS Oostwold

VVS uit Oostwold kan zich gaan opmaken voor een tweestrijd met het Drentse Sleen. Voor mij is Sleen niet helemaal een onbekende ploeg want ik zag ze in 2010 namelijk twee keer voetballen toen SIOS in de nacompetitie Sleen als tegenstander trof in de strijd om promotie naar de vierde klasse.

SIOS werd toen winnaar en Sleen bleef achter in de vijfde klasse waar het een jaar later onder trainer Johan Knol kampioen werd. In het eerste jaar dat de ploeg na een afwezigheid van drie jaar weer in de vierde klasse uitkomt, zit er dus een kans in dat Sleen doorstoot naar de derde klasse. Wat dat betreft zijn beide clubs aan elkaar gewaagd want ook VVS Oostwold kwam in het seizoen 2009-2010 nog in de vijfde klasse uit en maakt dus ook kans om door te stoten naar de derde klasse waarin het in het seizoen 2005-2006 voor het laatst uitkwam.

VVS gaat zaterdag 19 mei eerst op bezoek in Sleen en zal een week later de gastheer van de Drenten zijn in de strijd om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

Poolster

Poolster mag het als winnaar van de tweede periode opnemen tegen SC Angelslo dat de derde periode in 4D wist te winnen. Een ploeg met veel buitenlandse namen noemde topschutter Ronny Bakker SC Angelslo in de Ommelander Courant. ‘ Dat betekent waarschijnlijk dat het een technische ploeg is maar dat ligt ons wel.”

Veel vertrouwen dus bij de ploeg van trainer Jur Smit die natuurlijk niets liever wil dan Poolster naar de derde klasse brengen. Duidelijk is dat het scorend vermogen van Poolster groter is dan SC Angelslo dat echter weer minder goals tegen heeft dan Poolster.

Maar veel zal afhangen van de het trio Bakker, Van Dijk en De Groot die als ze het vizier goed hebben staan het verschil zouden moeten maken. Het voordeel voor de ‘Spieksters” is dat ze eerst uit spelen en het een week later op sportpark Oldencate af kunnen maken.