De nacompetitie op Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We kunnen ons opmaken voor de nacompetitie want de laatste wedstrijden in de reguliere competities zijn gespeeld.

1337241579NDSC08096

 Corenos moet nog twee keer vol aan de bak

Puurvoetbalonline zet de komende dagen alles op een rijtje wie wat en waar moeten spelen in duels waarbij vreugde, verdriet en dramatiek weer vlakbij elkaar zullen liggen.

Gorecht

Gorecht kwam op het nippertje nog in de nacompetitie terecht omdat Middelstum tegen Noordwolde niet verder kwam dan een gelijkspel. Doordat Gorecht zijn laatste thuiswedstrijd won mag de ploeg van trainer Marco IJzer zaterdag aantreden tegen Hollandscheveld dat de tweede periode in 3D won. Een op papier taaie tegenstander voor de ploeg uit Haren want de Drenten streden tot het laatst mee om de titel in de derde klasse D.

Mocht Gorecht de eerste ronde overleven dan wordt de volgende tegenstander de winnaar uit het onderlinge duel tussen SC Scheemda en Lycurgus. Scheemda is een bekende voor Gorecht want dit seizoen was het team van Guus Zantinga twee keer te sterk voor de ploeg uit Haren. Twee keer werd het 1-0 en dat betekend dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar eerst geldt, ronde een overleven en dan zien we wel weer verder.

Glimmen

Glimmen in de nacompetitie was voor velen een verrassing maar als we de verhalen goed beluisterden dan was de verrassing eigenlijk niet zo groot. Glimmen heeft een prima ploeg en zou weleens voor een daverende stunt kunnen zorgen.

De ploeg van trainer Gerard Marsman krijgt op zaterdag 19 mei ZZVV op bezoek dat in de derde klasse D de derde periode won omdat Fit Boys uiteindelijk kampioen werd in die klasse. De winnaar van deze tweestrijd zal het in de volgende ronde op mogen nemen tegen de winnaar van het onderlinge treffen tussen DZOH en De Griffioen.

Corenos

Er zal zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijd tegen Marum binnen Corenos nog wel even verbaasd gekeken zijn toen de uitslag van Opende-CSVH binnenkwam. Een 4-1 nederlaag voor de kersverse kampioen is natuurlijk niet goed maar ook in Roodeschool weten ze het, dat gebeurt gewoon. De spanning bij de Hoogkerkers was er af en dan ga je bijna al in de polonaise het veld op. Door de winst van Opende speelde die club zich veilig en kan Corenos aan de bak in de nacompetitie waar het in een tweeluik met VVK mag uitmaken of het volgend seizoen in de derde klasse uitkomt of dat het afdaalt naar de vierde klasse. VVK won de derde periode in de 4e klasse C en was ook vorig seizoen dicht bij de derde klasse. De ploeg van trainer Niels van der Weerd sneuvelde toen in de ‘hel van Noorden” tegen FC LEO.

Pikant detail is dat Corenos volgend seizoen getraind wordt door Jaap van der Ploeg die zijn nieuwe ploeg nog wel van enige informatie kan voorzien over de komende tegenstander VVK. De equipe van Klaas van der Ploeg start zaterdag met een thuiswedstrijd waarin Corenos uiteraard een basis wil leggen voor een langer verblijf in de derde klasse.