Waar is wat te beleven op de velden zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De laatste speelronde staat voor de deur en voor veel clubs is het erop of eronder. In enkele afleveringen zal Puurvoetbalonline diverse klasses belichten en aangeven waar de voetballiefhebber die van spanning en dramatiek houden dit weekend moeten zijn.

aapvo

Winsum

We beginnen in Winsum waar VIBOA het tegen PKC mag opnemen. De Winsumers hebben in theorie nog kans op de titel want HZVV verliest de laatste weken bijna meer punten dan dat er regendruppels naar beneden komen. VIBOA moet zaterdag echter eerst zelf winnen en moet daarnaast hopen dat HZVV verliest. Dat zou betekenen dat er een beslissingsduel volgt tussen HZVV en VIBOA om het kampioenschap die volgens de geruchten op Hemelvaartsdag gespeeld zou moeten worden.

Maar niet vooruitlopen op de zaken is handiger want zaterdag rond half 5 is er meer duidelijk wat ook geldt voor PKC. De ploeg van trainer/coach Pascal Mulder staat op een derde plaats en is al verzekerd van de nacompetitie. Bij winst in Winsum zal PKC de derde periodekampioen worden en bij elk ander resultaat krijgt het de vervangende van HZVV of VIBOA.

Bedum

Een punt is genoeg vertelde CVVB-trainer Remy van der Wal vorige week toen ik hem belde na afloop van het duel FC Meppel- CVVB. De Bedumers hadden het in Meppel kunnen afmaken maar een terechte 3-1 nederlaag zorgde ervoor dat het zaterdagmiddag in Bedum een spannende aangelegenheid gaat worden. Oeverzwaluwen moet namelijk winnen in Bedum om nog een kans op de nacompetitie te maken waarbij PKC dan wel moet verliezen in Winsum. Spanning in Bedum waarbij de tussenstand in Winsum van cruciaal belang kan zijn wie er samen met HZVV of VIBOA richting de nacompetitie gaat.

Ten Boer/Groningen

Ten Boer kan morgen een invasie verwachten als Noordscheschut op bezoek komt. De Drenten kunnen namelijk tegen Omlandia de titel in de wacht slepen waar het geruime tijd niet naar uitzag. The Knickerbockers hadden geruime tijd de leiding in de tweede klasse J maar een score van vier punten uit de laatste vier duels is duidelijk te weinig zodat Noordscheschut zich opeens lijstaanvoerder mag noemen. Winnen in het thuisduel tegen De Weide is het enige wat telt voor de ploeg van Bert Vos en dan maar moet hopen dat Omlandia zijn sportieve plicht vervuld.

Delfzijl/Middelstum/Haren  

Een periodekampioen is in zaterdag 3C bekend en dat is v.v. Glimmen. De ploeg van trainer Gerard Marsman won de tweede periode en zal zijn opwachting maken in de nacompetitie. De titel van kampioen CSVH kan nog naar SC Scheemda gaan maar logischer is dat Scheemda de derde periode wint. In die periode staat de ploeg bovenaan met 20 punten uit 8 duels, gevolgd door Gorecht dat 17 punten heeft met een veel slechter doelsaldo(Scheemda +23 en Gorecht +5). Scheemda dus favoriet wat gunstig is voor Middelstum dat als nummer vier op de ranglijst dan de periode van CSVH krijgt.

Middelstum krijgt Noordwolde op bezoek en als de thuisploeg in normale doen is dan keren de bezoekers met lege handen huiswaarts. Gorecht is de ploeg die wellicht met lege handen zal komen te staan want Marco IJzer en zijn mannen zijn afhankelijk van de resultaten bij Eems Boys- Scheemda en Middelstum- Noordwolde.

Groningen

 Bij winst is de derde periodetitel voor VVK en mag het samen met, Poolster en VVS de nacompetitie in. VVK krijgt Godlinze op bezoek en Niels van der Weerd kennende gaat het helemaal goed komen met VVK tegen Godlinze zodat De Pelikanen een eventuele theoretische kans met een gerust har kan vergeten