Nog niets beslist in zaterdag 4C

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog twee speelronden zijn er te gaan en is het weer tijd voor wat door velen gezien wordt als een leuk toetje, maar voor sommige teams een nachtmerrie is, de nacompetitie.

muur

Wedstrijden die bol staan van spanning, geagiteerd gedrag tegen de arbitrage, veel strijd, hoogte en dieptepunten en dramatiek zullen vele toeschouwers naar de diverse sportcomplexen trekken. Puurvoetbalonline ging eens op onderzoek uit welke Groninger verenigingen na 12 mei nog wedstrijden mogen spelen waarin vreugde en verdriet weer dicht bij elkaar zullen liggen. In de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal zijn al twee van de drie periodekampioenen bekend. VVS Oostwold en Poolster zijn namelijk minimaal verzekert van de nacompetitie. Beide teams hebben maken ook nog kans op de titel in 4C waar Gronitas op dit moment de beste papieren voor heeft. De Groningers gaan met 51 punten uit 24 duels aan de leiding voor VVS en Poolster die 47 punten uit eveneens zeven duels behaald hebben. In de derde periode gaat VVK aan de leiding met 18 punten uit zeven wedstrijden. De Stadjerders worden gevolgd op plaats twee en drie door VVS en Poolster die echter al een periodetitel bezitten. Daardoor komt GEO uit Garmerwolde met 13 punten uit zeven duels als concurrent in beeld in de strijd om de laatste periode. In het voorlaatste duel van de competitie gaat VVK op bezoek bij Gronitas dat bij winst op de stadsgenoot in 4C als kampioen gehuldigd zal worden. GEO krijgt zaterdag De pelikanen op bezoek en zal vol aan de bak moeten want de laatste vijf duels leverde de ploeg uit Garmerwolde maar drie punten op. Als GEO de nacompetitie in wil dan moeten de resterende wedstrijden gewonnen worden. Overigens zal VVK dan wel beide duels, tegen Gronitas en Godlinze moeten verliezen en kunnen we daar de conclusie trekken dat GEO zijn kansen op het toetje niet meer in eigen hand heeft.

Zijn bovenin de kaarten al redelijk geschud onderin 4C is dat duidelijk niet het geval. Alleen zeker is dat Ezinge gedegradeerd is maar de tweede degradant zal Stedum of TEO worden. TEO staat drie punten achter op Stedum dat 20 punten uit 24 duels bij elkaar heeft gesprokkeld. De ploeg uit Ten Post krijgt zaterdag Zuidhorn op bezoek dat al zeker is van de nacompetitie en mag een week later in Veendam aantreden tegen Veendam 1894. De Stedumers gaan zaterdag op bezoek bij Godlinze en ontvangen een week later De Fivel. Twee streekderby’s en die het weet mag het zeggen maar op papier denk ik dat TEO het iets gemakkelijker heeft.

Spanning tot en met de laatste speelronde is echter zeker in 4C waar zowel boven als onderin eigenlijk nog niets beslist is.