Veel spanning boven en onderin zaterdag 3C

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog twee speelronden zijn er te gaan en is het weer tijd voor wat door velen gezien wordt als een leuk toetje, maar voor sommige teams een nachtmerrie is, de nacompetitie.

knieen

 De komende twee weken zal het er nog pittig aan toegaan in zaterdag 3C

Wedstrijden die bol staan van spanning, geagiteerd gedrag tegen de arbitrage, veel strijd, hoogte en dieptepunten en dramatiek zullen vele toeschouwers naar de diverse sportcomplexen trekken. Puurvoetbalonline ging eens op onderzoek uit welke Groninger verenigingen na 12 mei nog wedstrijden mogen spelen waarin vreugde en verdriet weer dicht bij elkaar zullen liggen. In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal zijn de kaarten duidelijk nog niet geschud wat mede komt door de dramatische gebeurtenis in Hoogkerk op woensdag 25 april toen een jeugdspeelster van De Held na een tragisch ongeval overleed.

Daardoor hebben koploper CSVH en FC LEO op dit moment nog drie wedstrijden te gaan tegenover de andere ploegen nog twee. CSVH gaat op dit moment met 52 punten uit 23 duels aan de leiding gevolgd door SC Scheemda dat met een wedstrijd meer gespeeld op 50 punten staat. De ploeg van de naar Poolster vertrekkende trainer Guus Zantinga heeft echter in tegenstelling tot CSVH nog niets tasbaars in handen. De Hoogkerkers wonnen namelijk de eerste periode en de tweede periode ging naar het verrassend sterk presterende Glimmen. De Scheemders staan echter in de derde periode wel bovenaan en hebben dus twee ijzers in het vuur om bij het missen van het kampioenschap wel de nacompetitie te halen. Bij winst van de derde periode is het behalen van de nacompetitie een feit en mocht dat onverhoopt niet lukken dan kan Scheemda als vervanger van CSVH alsnog in de nacompetitie terecht komen. Maar zeker is het allemaal nog niet want in Gorecht heeft Scheemda een stevige concurrent in de strijd om de derde periode. Gorecht staat namelijk op drie punten achterstand en treft in SGV en HS’88 tegenstanders die de punten bitterhard nodig hebben in de strijd tegen degradatie maar wat voor een Gorecht in normale doen geen probleem moet zijn. Voor Middelstum, dat op dit moment op een vierde plaats staat zou het overigens prachtig zijn als SC Scheemda de derde periode wint. Want weet Middelstum de vierde plaats vast te houden dan zal het team van Frank Konneman ook zijn opwachting mogen maken in het toetje, zoals de nacompetitie door velen genoemd wordt. Middelstum treft in FC LEO en Noordwolde echter twee tegenstanders waar eerder dit seizoen van werd verloren zodat de zes punten die nodig zijn allesbehalve een ‘appel eitje” zullen zijn. Onderin 3C gaat de strijd om rechtstreekse degradatie nog tussen HS,88, Opende en SGV terwijl Corenos ook nog niet helemaal veilig is. In Roodeschool spelen Corenos en Opende tegen elkaar en winst van de thuisploeg betekent dat Corenos ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomt. Spanning boven en onderin 3C waarvoor degene die ooit de periodekampioenschappen in het amateurvoetbal heeft bedacht een standbeeld voor verdiend.