Omlandia hoopt in Rouveen optie op tweede periode te nemen

op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Omlandia staan er in de komende weken cruciale wedstrijden op het programma. Met nog vijf belangrijke wedstrijden te gaan, is een plek in de nacompetitie nog steeds in zicht. Omlandia strijdt nog met Olympia ’28 om de 2e periodetitel, waar vanavond een grote slag voor kan worden geslagen. De Ten Boersters dienen om 19.30 uur wel de inhaalwedstrijd bij SC Rouveen winnend af te sluiten. Deze clash is niet alleen belangrijk voor de periodetitel; beide ploegen zijn ook in de strijd om de 3e plek verwikkeld.

OMLANDIA 1

Peter Swart geconcenteerd in actie tijdens Omlandia- Rouveen


Door Merijn Slagter

 

Omlandia stelde afgelopen weekend teleur door bij hekkensluiter SVN ’69 slechts één puntje te pakken. Hier mocht de ploeg van Goedkoop en Schuil jr. zich achteraf misschien nog wel content mee tonen, aangezien de gelijkmaker van de Ten Boersters in blessuretijd viel. Jeroen Dijkhuizen was in de Nijeveense namiddag de gevierde man bij de bezoekers, door een klutssituatie na een vrije trap tot doelpunt te promoveren. In de 3e minuut was SVN ’69 al op voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Anton Bijker. De wedstrijd kenmerkte zich overigens ook door een flinke dosis gele kaarten, waarvan zes voor de thuisploeg. Ook werden er twee Omlandianen op de bon geslingerd, waar aanvoerder Martin Oudman er één van was. Hierdoor leek de vrees te bestaan dat Oudman het belangrijke duel van vanavond tegen Rouveen moest missen, maar dit bleek niet het geval, aangezien dit pas vanaf donderdag a.s. zou gelden. Hierdoor moet Oudman zaterdag wel de thuiswedstrijd tegen VHK aan zich voorbij laten gaan. Jan Oosterbeek keert vanavond weer terug in de ploeg van Omlandia. Tegen SVN ’69 was de middenvelder nog geschorst.

SC Rouveen speelde afgelopen zaterdag een sterke wedstrijd tegen hoogvlieger Noordscheschut, maar ging toch zonder punten naar huis. De mannen uit Overijssel gingen met een 1-0 achterstand de rust in en moesten het in de 2e helft zelfs met een minder doen. Carlo Dunnink kreeg voor een opmerking tegen de scheidsrechter een tweede gele kaart en ook elftalleider Klaas Bouwmeester werd door de arbiter met rood weggestuurd. Na de rust leken tien Rouveners het tij in positieve zin te keren. Door goals van Berjan Nijboer en topscorer Klaasjan Poolman, werd een 1-2 voorsprong genomen. Noordscheschut kwam echter terug en pakte na de gelijkmaker weer een voorsprong: 3-2. Rouveen had zich in de slotfase nog kunnen belonen voor haar veerkracht middels een penalty, maar Poolman wist het buitenkansje van elf meter niet te benutten.

SC Rouveen – Omlandia staat vanavond onder leiding van arbiter Loovers en zal om 19.30 uur starten op het Sportpark van Rouveen. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in Ten Boer tussen beide ploegen in 3-3, dus het belooft spannend te gaan worden. Mensen die vanavond op de hoogte willen blijven van de hoogtepunten van dit duel kunnen via Twitter live meekijken via @VVOmlandia.