Futsal Winsum op de drempel van een historisch moment

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag trof ik bij de wedstrijd Hunsingo- Harkstede de voor Futsal Winsum uitkomende Job Tigelaar. Job voetbalt al een aantal jaren voor Futsal Winsum en staat met zijn club aan de vooravond van historische gebeurtenis.

job11

Goedemiddag, Job dus de 20e gaat het dak eraf van de Ripperdahal als jullie kampioen worden want dat kan niet meer fout gaan: Dat klopt want we kunnen zelfs vrijdag 13 april de titel al pakken als we in Stiens tegen Avanti spelen. Drs. Vijfje speelt tegen Leekster Eagles 2 dus in theorie zou het kunnen.

Dat is iets minder leuk denk ik: Dat is helemaal niets, want dan kom je terug in een bijna lege kantine en dat voelt niet om lekker een feestje te bouwen.

Dat klopt maar wat een sensatie, Futsal Winsum in de eredivisie: Inderdaad, en wie had dat ooit verwacht dat wij als vereniging dit zouden bereiken.

Het is geweldig toch en inderdaad dat moet in een bomvolle Ripperdahal gevierd worden. Is die eredivisiewaardig trouwens: Nee dat niet maar daar krijg je eerst dispensatie voor. En na dat jaar zien we wel verder.

Wat een avontuur echt tegen de topclubs op het gebied van Futsal spelen: Klopt en daar kan ik mij nu al op verheugen om tegen bijvoorbeeld Jermaine Vanenburg te spelen.

Het betekent ook dat jullie versterkt moeten worden: Dat klopt hoor en daar wordt achter de schermen ook aan gewerkt. Er moeten zeker een viertal spelers bijkomen want in de eredivisie heb je een brede selectie nodig.

Jullie trainingsintensiteit van nu een keer per week zal ook omhoog moeten: Dat is een ding wat zeker is want met een keer per week gezamenlijk trainen gaat niet lukken in de eredivisie.

Maar 20 april moet die Ripperdahal uitpuilen van de toeschouwers ook al zijn jullie al kampioen: Dat vind ik wel want dat hebben we als club zeker verdiend en ik hoop echt op een volle bak.

Gaat goed komen Job en alvast succes op, hoe hebben ze het bedacht op vrijdag de dertiende en ik kom de 20e kijken hoor: Mooi en inderdaad vrijdag de dertiende is wel heel apart maar bedankt en zien elkaar.