KNVB geeft Puurvoetbalonline uitleg over gang van zaken periodetitels

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De vierde klasse C van het zaterdagvoetbal is een klasse waar de spanning van afdruipt. Het verschil, met voor de meeste teams nog 5 wedstrijden te spelen, tussen koploper Gronitas en nummer 7 bedraagt namelijk zes punten.

Vijf finales zullen het worden voor Gronitas, VVS, GEO, VVK, De Fivel en Veendam 1894 die allen nog niet kansloos zijn in de strijd om de titel in 4C. Een strijd met consequenties want door deze situatie is ook de strijd in de tweede periode een heel interessante. Een strijd die vroeg om een duidelijke uitleg hoe de vork nu precies in de steel zit. Daarom zocht puurvoetbalonline contact met de KNVB en kreeg van Johan Volberda het verlossende antwoord:

‘Als we de standen van vandaag, woensdag 11 april, als fictieve eindstand gebruiken dan is de situatie als volgt.

Gronitas kampioen

De eerste periode gaat naar VVS.

In de tweede periode wordt het een beslissingsduel tussen Poolster en GEO omdat beide teams een gelijk aantal punten en doelsaldo hebben

De derde periode gaat naar VVK

Mocht VVS echter kampioen worden dan gaat de eerste periode naar de eerste ploeg op de ranglijst zonder periodetitel.

De tweede plaats in de 1e periode is de meest slechte plaats want dan is de kans groot dat je niets hebt.

Dus voor alle duidelijkheid VVS telt als winnaar van de eerste periode niet meer mee in de tweede en derde periode. Wat ook geldt voor de winnaar van periode 2 richting de derde.”

Een duidelijkheid waar geen speld tussen te krijgen is en die zaterdag 28 april tot de ‘Killing” day van zaterdag maken in de strijd om de tweede periode.

Een zaterdag waar de vier kanshebbers het volgende programma hebben.

VVS- GEO

Poolster- VVK

OKVC- Gronitas

De Pelikanen- De Fivel.

Een conclusie is zeker, zaterdag 28 april wordt een dag waarop in zaterdag 4C de spanning op de diverse sportcomplexen tot grote hoogte zal stijgen.