VIBOA strijdt nog op vele fronten

op . Geplaatst in Prietpraat

Een mooi artikel van Bert de Vries las ik op www.viboa.nl. Een week geleden beschreef Bert de prestatie van de diverse teams en een duidelijke constatering konden we daar uit aflezen, VIBOA maakt een topseizoen door

Viboalogo

Bert ging noemde in deel twee weer de teams die nog volop in de race zijn voor welke titel dan ook en begon bij het eerste elftal.

1e elftal

Viboa 1 blijft maar winnen, want zaterdag werd Buitenpost aan de zegekar gebonden, zodat de teller inmiddels op 14 wedstrijden zonder verlies staat. We hopen dat ze dit in elk geval nog een wedstrijd vast kunnen houden. Dinsdag staat de inhaalwedstrijd uit tegen PKC op het programma, bij winst of gelijkspel wordt Viboa 1 winnaar van de 2e periode dat een hoogtepunt in de geschiedenis van de club zou betekenen. Een keer eerder is dit gelukt, laten we massaal naar Groningen gaan om de ploeg te ondersteunen in hun poging om deze mijlpaal te bereiken. Aanvang wedstrijd 18.45 uur.

2e elftal

Viboa 2 deelde afgelopen weekend de punten met de studenten uit de stad (The Knickerbockers 3), zowel The Knickerbockers 3 als Viboa 2 kunnen nog mee doen in de nacompetitie. Voor de studenten is het nog even afwachten want ook hun collega’s uit het 2e team staan bovenaan en kunnen dus ook promoveren. Promoveert 2 dan kan 3 niet promoveren, want de kansen voor ons 2e  weer vergroot.

3e elftal

Viboa 3 behaalde een krappe 1 – 0 zege op Grijpskerk 2 en omdat concurrent CVVB 3 punten liet liggen, kunnen de mannen zaterdag al kampioen worden. Zelf moet er gewonnen worden uit tegen Eems Boys 2, bijna het gehele team is daar al 2x eerder kampioen geworden met Viboa 1 een aantal jaren gelden, en CVVB 3 zou punten moeten verspelen tegen “runner up “ SJS. Klopten de “knoalsters “, Viboa 3 niet met ruime cijfers, dus er is een reële kans dat het zaterdag al gaat lukken.

A1

Voor Viboa A1 eenzelfde situatie, zelf werd de lastige uitwedstrijd tegen Wildervank met 2 – 3 gewonnen, na 2x op achterstand te hebben gestaan, terwijl concurrent Helpman opnieuw punten verspeelde. Ook Viboa A1 kan dus zaterdag kampioen worden, als men zelf weet te winnen thuis om 10.30 uur tegen ON Roden en men vervolgens s ’middags moet wachten op het resultaat van Helpman uit tegen GRC Groningen. Laat Helpman opnieuw punten liggen dan is promotie een feit, opnieuw een historisch moment voor de club.

Als “ voorwedstrijd “  GRC Groningen A1 – Helpman A 1 is er dan eindelijk de El Clàsico, of wel de topper GRC Groningen B1 – Viboa B1. Beide teams wisten afgelopen zaterdag hun duel te winnen, dus start GRC met 3 punten voorsprong dit duel. Viboa moet dus winnen om langszij te komen. Dit duel begint om 12. uur. Dus mensen eerst naar Viboa A1 en vervolgens de belangrijke wedstrijden op Corpus den Hoorn volgen.

Wat kan er veel veranderen in 1 speelronde en wat kan er ineens veel duidelijkheid ontstaan, maar aan de andere kant er is nog niets beslist, op naar weer een spannende week, met enkele prachtige finales.