Spanning neemt toe in zaterdag 3C

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal wordt het zowel boven als onderaan de ranglijst een spannende aangelegenheid. Bovenin zijn CSVH, SC Scheemda en Middelstum in een felle strijd verwikkeld en onderin zijn HS’88, Opende en SGV de drie ploegen die de meeste kans maken op een degradatie naar de vierde klasse.

1332498290NMiddelstum De Heracliden 17maart2012 1

 Richting het kampioenschap staat er zaterdag 7 april een interessant duel op het programma als Middelstum koploper CSVH op bezoek krijgt.De Middelstumers hebben 19 wedstrijden gespeeld en 37 punten. CSVH heeft 20 wedstrijden gespeeld en daarin 46 punten behaald. De ploeg van Frank Konneman moet dus winnen want anders is het boek richting een eventuele titel dicht. Koploper CSVH kan zich ook geen puntverlies veroorloven want SC Scheemda ligt met 40 punten uit 19 wedstrijden op het vinkentouw wat de titel betreft.

Revanche

SC Scheemda krijgt FC LEO op bezoek waar de ploeg van Guus Zantinga nog een appeltje te schillen heeft. Scheemda werd in Leens namelijk op een 5-1 nederlaag getrakteerd en zal zich daar voor willen revancheren. Bovenin dus volop spanning onderaan de ranglijst is het ook raak wat dat betreft.

SGV had normaal gesproken tegen Eems Boys aan moeten treden maar Eems bestaat 60 jaar waardoor alle teams van Eems Boys geen competitieverplichtingen hebben. Opende komt wel in actie en mag op bezoek bij Glimmen. De thuisploeg doet nog volop mee in de strijd voor een plaats in de nacompetitie wardoor dit uitduel voor Opende als lastig beschouwd kan worden. HS’88 reist naar Marum en daar geldt exact hetzelfde als voor Opende, een lastig uitduel.

Verder staat Corenos- Noordwolde op het programma waarbij winst voor Corenos betekent dat de Roodeschoolsters zich op kunnen maken voor een volgend seizoen in de derde klasse. Noordwolde zou bij winst ook een prima in dezelfde richting maken dus wat dat betreft staat er veel spanning op dit duel tussen twee teams uit het ‘Ommelander Courant gebied”

Gorecht- De Heracliden is verder een duel waarin er voor de bezoekers niets meer op het spel staat en Gorecht alleen maar gebaat is bij drie punten. Marco IJzer en zijn equipe staan nu vierde en kunnen zeker doorklimmen naar een derde zodat de nacompetitie een reële optie is voor de club uit Haren.