Engelbert-Eenrum topduel in 5E

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de vijfde klasse E van het zondagvoetbal was Kloosterburen vorig weekend de grote verliezer.

1332500280NDSC00034

De winnaar van de eerste periode verloor met 2-1 van Blauw Geel’15 en zag de concurrentie allemaal winnen. Daarom zal de ploeg van Willem Pettinga gebrand zijn op een overwinning in het thuisduel tegen Froombosch. Kloosterburen weet dat in Engelbert het duel Engelbert- Eenrum gespeeld wordt wat dus puntverlies voor een van de teams zal opleveren. Het mooiste zou voor Kloosterburen een remise in Engelbert zijn.

Arjan van der Klei scoort uit een penalty de 2-1 Foto: Jan Gerdez Zoutkamp

In het duel in Eenrum waren beide teams ook aan elkaar gewaagd en dat zal nu niet anders zijn. Koploper FVV gaat op bezoek bij Woltersum waar het naar verwachting met de drie punten zal wegkomen. Warffum, dat vorige week een vrij weekend had, gaat op bezoek bij Westerbroek en voor de Warffumers telt maar één ding: winnen.

Dan blijven ze namelijk kanshebber om via de nacompetitie misschien wel promotie te realiseren. De verdere duels zijn niet echt interessant voor de stand alleen heeft Usquert voor het duel tegen SVZ de derde coach in een seizoen voor de groep staan. Martijn Elzinga was het trekken aan een dood paard zat want de weigering van spelers uit het tweede elftal om het eerste team te steunen strookte niet met zijn beeld hoe een vereniging in elkaar moet zitten.

Verder staat Tynaarlo- Kwiek op het programma waarin de thuisploeg zich zal willen revancheren voor de 7-2 nederlaag bij Eenrum.