Topduel in Hoogkerk en degradatievoetbal in Schildwolde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal gaat CSVH aan de leiding. De zaterdagclub uit Hoogkerk heeft na 16 wedstrijden 41 punten verzameld.

82  512x384 1eselectie2011-2012

De koploper in 3C zaterdag: CSVH uit Hoogkerk

Nummer twee, Middelstum, heeft een wedstrijd minder en staat daardoor in theorie op 8 verliespunten achterstand wat ook geldt voor SC Scheemda. CSVH kan vandaag uitstekende zaken doen want nummer drie SC Scheemda komt vandaag op bezoek in Hoogkerk. De uitwedstrijd werd door het team van trainer Johan Wardenier verloren met 4-3 dus de ploeg zal gebrand zijn om die nederlaag vandaag weg te poetsen.

Interessante duels

Verder staan er nog meer interessante duels op het programma want Glimmen, dat een week geleden in de uitwedstrijd tegen Middelstum een 5-1 zege boekte krijgt Corenos op bezoek. Corenos won vorige week met 2-0 van HS’88 en deed daardoor prima zaken in de onderste regionen. Verder staat ook het duel Gorecht- Middelstum op het programma wat voor beide teams een belangrijk duel is. Gorecht verloor namelijk vorig weekend met 4-0 van Eems Boys die door de drie behaalde punten de rode lantaarn doorgaf aan SGV, dat door FC LEO op een 3-1 nederlaag werd getrakteerd. De Leensters zullen het in het uitduel tegen HS’88 zonder Marcel Kadijk moeten doen. Kadijk liep op de training namelijk een zware enkelblessure op en zal geruime tijd uit de roulatie zijn. Verder krijgt de Heracliden bezoek van Eems Boys en de ‘Meisters” zullen ongetwijfeld de vieze smaak van de 5-0 nederlaag tegen Marum weg willen spoelen. Marum gaat vandaag naar Opende voor de streekderby tegen de gelijknamige club en zal daar drie punten moeten pakken in de strijd om de bovenste plaatsen. Verder staan om half drie in Schildwolde SGV en Noordwolde tegenover elkaar. Beide ploegen vertoeven in de degradatiezone zodat hier ongetwijfeld de term, degradatie wel zal vallen langs de lijn op sportpark ‘Onder de juffer”