The Knickerbockers trotse koploper in 2J

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de rubriek ‘Prietpraat” gaan we zoals gemeld de diverse competities van het amateurvoetbal onder de loep nemen richting tweede helft van het seizoen. Kanshebbers voor de titel, gegadigden voor een nacompetitieplaats, teams die tegen degradatie vechten, alles zal aan bod komen zoals in de 2e klasse J va het zaterdagvoetbal.

header trial

 Complex The Knickerbockers 

In die klasse is het vorig seizoen gedegradeerde The Knickerbockers de trotse koploper. De club die op het Zernike-complex in de stad Groningen speelt staat met 33 punten uit 13 wedstrijden ruim voor op de achtervolgers Noordeschut en de Weide die met een wedstrijd meer 27 en 25 punten hebben verzameld. Deze stand geeft wel aan dat, TKB” een grote kans heeft om volgend seizoen weer eerste klasser te worden. Een klasse waarin het ook hoort want ik had dit seizoen een keer het genoegen om de ploeg te zien spelen. Dat was in augustus tijdens het bekerduel tegen de Heracliden. De Meisters gaven ondanks een 6-0 nederlaag uitstekend partij maar iedereen kon zien dat The Knickerbockers een prima ploeg had. Trainer Bert Vos heeft er een goed voetballend team van gemaakt wat niet vreemd is want de ervaren trainer is iemand die spelers echt beter maakt vertelde Jack Suiveer enkele maanden geleden nog. Jack kwam Bert Vos helaas pas op latere leeftijd als trainer bij CVVB maar had graag op jongere leeftijd met hem willen werken.

Op de vijfde plaats vinden we Loppersum terug en de Lopsters doen ook dit seizoen weer prima mee in de bovenste helft van de ranglijst. Handhaven was de doelstelling want trainer Jaap Danhof wist als geen ander dat na een promotie een tweede seizoen altijd lastiger is. De inwoner van Loppersum is er trouwens de man ook niet naar om ‘rare” kreten de lucht in te slingeren. Danhof laat liever jonge talenten aan het 1e elftal ruiken wat op termijn de winst voor Loppersum zal zijn. Plaats 7,8,9 worden door Omlandia, Lycurgus en Aduard ingenomen. Een leuke ploeg noemden de voetbalmaatjes van Café Koning de mannen van Casper Goedkoop. Een van de opmerkingen die er gemaakt tijdens mijn eerste bezoek was dat Omlandia zeer matig aan de competitie begonnen was. Dat klopte helemaal want Omlandia behaalde in de eerste vijf duels maar

twee punten. Maar daarna kwamen de withemden in vorm want nu heeft Omlandia uit 14 duels 21 punten behaald.

Conclusie de Groninger ploegen doen het goed in 2J en zullen misschien, Omlandia in de tweede periode bijvoorbeeld nog voor een stunt kunnen zorgen richting de nacompetitie.