Wintercup Noord Groningen barst weer los

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In 2007 werd het zaalvoetbaltoernooi genaamd Wintercup Noord Groningen voor de eerste keer georganiseerd. Het toernooi kent dit seizoen zijn zesde jaargang en mag dus als succesvol beschouwd worden. Naast Noordwolde, Omlandia, Viboa, Hunsingo, SIOS, Eenrum, Ezinge, FC LEO, VVSV’09, Stedum, Kloosterburen, Rood Zwart Baflo, OKVC worden er in deze editie twee nieuwe verenigingen verwelkomd namelijk CVVB en SC Loppersum.

WINTERCUP202012Samen met deze twee gerenommeerde verenigingen komt het aantal van deelnemende verenigingen op een totaal van vijftien clubs.

De vijftien verenigingen zorgen er samen voor dat werkelijk honderden voetballers en voetbalsters in diverse sporthallen in de regio hun wedstrijden kunnen spelen.

Eenrum, Leens, Oldehove, Winsum, Ten Boer, Bedum en Loppersum zijn door de organisatie ‘aangewezen” als de plaatsen waar het vanaf 17 december allemaal gaat gebeuren. Een geweldige organisatie zo valt op de website www.wintercup-info.nl te lezen. Op deze site zijn ook alle schema, s, tussenstanden en programma’s te vinden. Het toernooi begint dus op 17 december en zal duren tot en met 18 februari de dag dat de zesde winnaar van de wintercup bekend zal worden gemaakt. Dan zal de wisselbeker, beschikbaar gesteld door Sporthuis Winsum, voor de zesde keer uitgereikt worden aan die club die met al zijn teams via een verdeelsleutel de hoogste score heeft behaald. De vorige edities van dit ondertussen ‘Mega Toernooi” werden gewonnen door Hunsingo( 2006-2007), SIOS(2007-2008), Noordwolde (2008-2009) en Ezinge 2009-2010) en was Noordwolde in de laatste editie weer winnaar en heeft als enige club de ‘beker met de grote oren” voor de tweede keer gewonnen. Nu dus de zesde editie die over precies twee weken zal beginnen in de diverse Sporthallen.