FC Grootegast grote winnaar zaterdag 12 november

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

FC Grootegast was zaterdag 12 november de grote winnaar in de strijd om het kampioenschap van de vijfde klasse C.

Grootegastde_lauwerslogoDe ploeg van de vertrekkende trainer Onno van Dijk, dat zelf het thuisduel tegen VVSV’09 met 5-0 won, zag namelijk VCR met 2-1 verliezen van middenmoter ODV. De nederlaag van VCR werd door De Lauwers waarschijnlijk ook als welkom beschouwd want de mannen van Auke Doornbosch kwamen daardoor in verliespunten op gelijke hoogte met VCR. Grootegast dat nu fier aan de leiding gaat wordt door velen gezien als de toekomstige kampioenskandidaat zoals door de trainer van VVSV’09, Wim Nubé.

‘Ik zie FC Grootegast als de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap want de ploeg zit, zeker voor een vijfde klasser, uitstekend in elkaar.”

VVSV’09 krijgt zaterdag 20 november De Lauwers op bezoek, FC Grootegast gaat naar Jilstrum en VCR krijgt Harkema Opeinde op visite waarbij het niet ondenkbeeldig is dat er door de nummers 2 en 3 punten verloren worden. Dat zou betekenen dat Onno van Dijk met zijn team nog steviger aan de leiding zou komen. Maar spannend blijft het wel want de trainers Yde Prins, die aan het einde van het seizoen bij de Friese club vertrekt, en Auke Doornbosch zijn fanatiek genoeg om hun jonge collega uit Harkema het gedurende de rest van het seizoen nog knap lastig te maken.