De Trainerscarroussel komt op stoom!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl november zich met lenteachtige temperaturen presenteert begint de eerste tekenen van een woelige periode in het amateurvoetbal zich af te tekenen.

usquert

Binnen een paar dagen waren er de berichten te melden dat Usquert en Stedum midden in het seizoen op zoek kunnen naar een nieuwe trainer. Wichard Slagter (v.v.Usquert) en Krijno Bos (v.v.Stedum) hielden het voor gezien. In Usquert rommelde het al een tijdje en binnen de club schijnen de gelederen niet helemaal gesloten te zijn over de te nemen beslissing richting de toekomst van de voetbalvereniging. Een deel, de spelersgroep, wil door in de standaardklasse en het andere deel, het bestuur, voelt meer voor een comeback in de reserveklasse en trainer Wichard Slagter is er helemaal klaar mee. Kortom viel ruis op de lijn in Usquert waarbij ik persoonlijk bang ben dat de twee derby,s Warffum-Usquert en Usquert-Warffum die dit seizoen nog op het programma staan weleens de laatste twee kunnen zijn in de standaardklasse. Of er voor de rest van het seizoen nog een interim-trainer gezocht wordt is niet helmaal duidelijk maar daar zal de komende weken ongetwijfeld meer duidelijkheid over volgen vanuit Usquert.

 StedumEen duidelijkheid die er in Stedum wel is want de club wil zo snel mogelijk een vervanger aantrekken voor Krijno Bos. Het contract van de oefenmeester is op zijn verzoek ontbonden en de precieze reden werd niet gegeven. De tegenvallende resultaten zullen daar echter zeker een rol in hebben gespeeld want sinds 24 september werd er geen wedstrijd meer gewonnen door de Stedumers. Door deze in oktober tegenvallende resultaten vindt Stedum zich terug op de tiende plaats en moet het constateren dat men in de gevarenzone terecht is gekomen. In Stedum dus op korte termijn een nieuwe trainer voor de groep die de ploeg richting minimaal een veilige middenmootpositie moet kunnen loodsen.