Voorbeschouwing De Lauwers- FC Grootegast

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Overmorgen, zaterdag 5 november, staat het duel De Lauwers- Grootegast op het programma. De wedstrijd is voor beide teams enorm belangrijk want thuisclub De Lauwers verspeelde vorige week belangrijke punten tegen Kootstertille SC door werkelijk in de slotseconden van de extratijd nog een treffer te moeten toestaan waardoor er uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord kwam.

delauwers

Grootegast

Door deze remise bedraagt de achterstand voor de equipe van Auke Doornbosch nu vier punten op koploper FC Grootegast dat met 21 punten uit zeven duels trots aan de leiding gaat. De ploeg van de aan het einde van het seizoen bij Grootegast vertrekkende Onno van Dijk kan bij winst goede zaken doen en de voorsprong in punten uitbreiden. Aan de vooravond van de ‘kraker” in Warfstermolen legde Puurvoetbalonline beide trainers vijf stellingen voor die betrekking hebben op het duel van 5 november.

Lauwers120Small

De selectie van De Lauwers met op de achterste rij rechts, trainer Auke Doornbosch.

De vijf stellingen voor Auke Doornbosch:

Dat FC Grootegast zaterdag 5 november de grote favoriet is in het duel tegen ons is een duidelijke zaak: Ja, Grootegast is de grote favoriet, ze zijn op alle posities goed gezet, met motor Hoolsema op het middenveld. 

Wat zijn in jouw ogen de sterke kanten van FC Grootegast: De sterke kanten van Grootegast zijn in mijn ogen dat ze een zeer goede as hebben en met veel druk naar voren voetballen. Voorin is er ontzettend veel beweging. 

Het niet verliezen zal zaterdag voor beide teams een rol van betekenis spelen in het spelconcept: Wij doen het op dit moment boven verwachting en spelen gewoon het spelconcept dat we altijd spelen.

Voor de Lauwers is promoveren een mooie bonus terwijl het voor FC Grootegast een must is: Voor de Lauwers is promotie geen must maar een periode zou prachtig zijn.

Wij moeten zaterdag winnen want anders moeten we even pas op de plaats maken: Als we voor het kampioenschap willen gaan moeten we zeker winnen. Maar pas op de plaats vind ik niet want wij gaan voor de eerste vijf posities op de ranglijst. Maar het zou mooi zijn als we mee kunnen doen om de strijd om de eerste plaats.

Za111-12

De selectie van FC Grootegast met in het midden op de voorste rij, trainer Onno van Dijk 

De vijf stellingen voor Onno van Dijk:

Dat FC Grootegast zaterdag 5 november de grote favoriet is in het duel tegen de Lauwers is een duidelijke zaak: Als je kijkt naar de stand en de uitslagen zullen we zeker favoriet zijn. Feit is dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat die ook wint. Kijk maar naar Go Ahead Eagles – Feyenoord. Maar we zullen er alles aan doen om die favorietenrol waar te maken.

Wat zijn in jouw ogen de sterke kanten van de Lauwers: Dat het een stugge ploeg is, je wint niet zomaar van de Lauwers. Na de winterstop vorig seizoen bleek ook dat ze mee kunnen doen voor de periodes. Ze verloren uiteindelijk de strijd bij Drogeham maar hadden anders kunnen spelen voor promotie naar de 4e klasse.

Het niet verliezen zal zaterdag voor beide teams een rol van betekenis spelen in het spelconcept: Bij ons niet, FC Grootegast speelt elke wedstrijd om te winnen! We veranderen ook niks aan ons systeem.

Voor de Lauwers is promoveren een mooie bonus terwijl het voor FC Grootegast een must is: Daar sluit ik me helemaal bij aan!!

Als wij zaterdag winnen zijn we de Lauwers even als concurrent kwijt: Dan zetten we de Lauwers op 7 punten en dat is een groot gat inderdaad. Ik denk dat dan VCR onze grootste concurrent wordt.