FC Grootegast alleen aan de leiding in 5C

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de vijfde klasse C van het zaterdagvoetbal spelen twee voor mij bekende trainers met hun team een vooraanstaande rol in de competitie. Beide kwam ik de afgelopen jaren regelmatig tegen bij wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig was.

In de vijfde klasse C van het zaterdagvoetbal spelen twee voor mij bekende trainers met hun team een vooraanstaande rol in de competitie. Beide kwam ik de afgelopen jaren regelmatig tegen bij wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig was.

 delauwers                                                                                                                   Grootegast

Auke Doornbosch was toen trainer van Corenos en Noordpool en Onno van Dijk was de trainer die drie jaar als trainer van de v.v.Ezinge verbonden was. Beide kwamen bij een club terecht, de Lauwers en FC Grootegast die niet in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant speelde dus het contact werd logischerwijs wat minder. Toch volg ik beide mannen nog steeds en mooi is te zien dat ze beide met hun team een vooraanstaande rol in zaterdag 5C. De ‘strijd” tussen Auke Doornbosch(de Lauwers) en Onno van Dijk(FC Grootegast) gaan we dan ook volgen dit seizoen op diverse manieren. Een strijd tussen twee trainers die elkaar ook nog eens sympathiek vinden wat het geheel alleen maar leuker maakt. De zesde speelronde van het seizoen 2011-2012 was er een van de eerste afgelasting en daar was Auke Doornbosch met zijn ploeg de dupe van. De velden van ODV waren niet bespeelbaar en de oefenmeester uit Niekerk kwam met zijn team dus niet in actie. Door de afgelasting van de wedstrijd ODV- de Lauwers werd het duel Harkema Opeinde- FC Grootegast de wedstrijd waar bij een eventuele winst Onno van Dijk met zijn team aan de leiding zou komen. Een lastig duel op voorhand want welke voetbalkenner weet namelijk niet dat je bij Harkema Opeinde de punten niet ‘even’ zomaar kan komen ophalen. Daar moet strijd voor geleverd worden en Auke kennende zal hij gehoopt hebben dat Grootegast daar averij zou oplopen. Maar het werd door een late treffer feest in Grootegast want de drie punten gingen namelijk mee naar huis waardoor de equipe van Onno van Dijk nu alleen aan de leiding gaat in 5C. Vijftien uit vijf voor de FC uit Grootegast en dertien uit vijf voor de ploeg uit Warfstermolen geeft aan dat beide teams in vorm zijn. Die vorm zullen ze nodig hebben want zaterdag 15 oktober krijgen beide teams op bezoek waarvan ik denk, dat worden geen,‘appel eitje”wedstrijden.

Harkema Opeinde komt namelijk in Warfstermolen op bezoek en zal zich geen puntverlies kunnen veroorloven willen ze bovenin meedoen. FC Grootegast krijgt bezoek van Kootstertille SC dat met 12 uit 5 ook een aardig woordje meespreekt. Daar komt bij dat VCR ook 12 uit 5 heeft en bezoek krijgt van nummer 12 op de ranglijst Twijzel SC. Kortom het wordt komende zaterdag weer een spannende aangelegenheid in de vijfde klasse C waarmee alle criticasters weer de mond gesnoerd wordt dat er in de lagere klasses van het amateurvoetbal niets te beleven valt.