FC Grootegast klaar voor vierde klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 

Grootegast                                                                                                             Bron: www.tweenul.nl

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Grootegast een speciale wedstrijd tegen SC Veendam. De profs wonnen het duel uiteraard, met 6-0, maar dit was toch een bijzondere start van het seizoen voor de amateurs. In deze wedstrijd werd na tien jaar trouwe dienst overigens ook nog afscheid genomen van Willem Stienstra.

Onder leiding van trainer Onno van Dijk gaan de groenhemden dit jaar voor promotie naar de vierde klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg na een goed seizoen op de derde plaats en veroverde de eerste periode. In de nacompetitie lukte het vervolgens niet om een stapje hogerop te komen. Al in de winterstop van de vorige jaargang werd het contract met van Dijk verlengd. De club heeft een bloeiende jeugdafdeling en mede daardoor mag er in de toekomst het nodige verwacht worden. De selectie voor het komende jaar is grotendeels in tact gebleven en moet in staat worden geacht om met de bovenste ploegen mee te strijden om die felbegeerde plek in de vierde klasse. De concurrentie is groot en het zal niet altijd alleen maar op voetbal aankomen. Het zal ook vaak op fysieke kracht en strijd aankomen. Hieraan zal nog het nodige geschaafd moeten worden want het verzorgde voetbal dat de groenhemden altijd op de mat willen leggen zal niet voldoende zijn.

Sleeptouw

Grootegast blijft ingedeeld in de vijfde klasse C en kent hierdoor de meest ploegen van haver tot gort. De selectie die het moet gaan doen voor het komende seizoen kent een zeer jeugdige gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Aanvoerder Willem Ridderbos is met zijn dertig jaar veruit de meest ervaren speler uit de selectie. Hij moet zijn ploeg op sleeptouw nemen en het spel uiteenzetten. Met Ite Hoolsema en Arjan Veenstra hebben de groenhemden verder de beschikking over twee zeer technisch geschoolde spelers die ook voor het eerste team van Leekster Eagles uitkwamen in de zaal.

In het bekertoernooi is Grootegast in poule 147 gekoppeld aan Appingedam, Niekerk en Godlinze. Deze ploegen komen ook in de vijfde klasse uit behalve Godlinze dat een klasse hoger uitkomt. In deze voorronde kan de ploeg dus meteen de krachten meten met gelijkwaardige teams, duels waar wel iets op het spel staat namelijk de volgende ronde van het bekertoernooi. Het beloofd een mooi seizoen te worden dat alleen echt geslaagd is als promotie wordt afgedwongen naar de vierde klasse.