Niekerk wil graag naar de derde klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Niekerk                                                                                                          Bron: www.tweenul.nl

 

Vorig seizoen stond Niekerk dankzij de tweede periodetitel in de nacompetitie op de rand van een plekje in de derde klasse, maar uiteindelijk was BNC na 0-0 en 1-0 door een gelukkig doelpunt net sterker en mocht de bloemen in ontvangst nemen. Nu nieuwe ronde nieuwe kansen en de roodhemden willen ook dit seizoen weer mee strijden om promotie. Via de competitie, maar het vizier wordt ook gericht op een periodetitel.

Leider Marco Oosting weet dat er weinig wijzigingen geweest zijn in de selectie. “Drie jongens van de A-ers zijn overgeheveld naar de eerste selectie. Voor de rest is er weining veranderd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Dirk Reitsema blijft onze keeper en ook Wilco Noordhof is weer als aanvoerder actief. Beide spelers zijn belangrijk voor de selectie vanwege hun ervaring en het coachen in het veld.” Naast het speelveld is Wietze Dijkstra aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 37-jarige komt over van THOR. Hij volgt Sjoerd Visser op die het geweldig heeft gedaan bij de club. In zijn drie jaar is Niekerk gepromoveerd en dat was een unieke prestatie. Visser heeft zelf besloten om te stoppen, maar hij blijft gelukkig wel behouden voor de club en zal nu trainer worden van het eerste team van de zaterdag-tak van Niekerk.

De club heeft drie onovertroffen doelpuntenmakers: Jeroen Beerlings, Dennis van der Velde en Eddy Posthumus. Zij scoorden afgelopen seizoen ongeveer 90% van alle goals die de roodhemden wisten te scoren. Dit kwam gezamenlijk neer op zestig doelpunten. “Prachtig als je dergelijke spelers in je selectie hebt,” besluit Oosting zijn verhaal. “Voor een klein dorp met een klein achterland weten we toch aardig mee te draaien in de vierde klasse. De opstuwing van de club komt voor een groot deel op rekening van Sjoerd die zeer gedreven was om de club op een hoger plan te brengen. Komend seizoen wordt mijn vierde jaar bij de club en ik ben blij dat ik dit allemaal van dichtbij heb kunnen meemaken. Voor zover we het bekeken hebben zitten er geen uitgesproken favorieten in deze klasse. Met de selectie die we dit seizoen ter beschikking hebben moeten we zeker een rol van betekenis kunnen spelen, maar we moeten er wel nog een paar spelers bij krijgen. De kern bestaat nu uit zestien spelers, maar dat moet zeker uitgebreid worden naar minstens achttien om een heel seizoen mee door te komen.”