Ronald Bouwman heeft het uitstekend naar zijn zin bij Farmsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Farmsum

                                                                                                                        Bron: www.tweenul.nl

Halverwege het seizoen leek er nog weinig aan de hand voor Farmsum, maar na de winterstop kwam de klad erin. Uiteindelijk had dit nacompetitie tot gevolg, waarin de vereniging gelijkspeelde tegen Harkstede en hard onderuit ging tegen Borgercompagnie. Volgend seizoen mag de ploeg van trainer Ronald Bouwman het gaan proberen in de vijfde klasse F.

Het begin van de competitie was veelbelovend, uit de eerste vijf wedstrijden werden negen punten gepakt en werd er niet verloren. Daarna werd het langzaamaan minder met de roodgele formatie. “Dat kun je wel zeggen ja,” opent trainer Ronald Bouwman. “Halverwege het seizoen leek het absoluut niet zo, maar personele problemen zorgden ervoor dat we in een neerwaartse spiraal kwamen en die wisten we niet meer om te buigen.”

Ondanks de degradatie deed Farmsum goede zaken op de transfermarkt door maar liefst zeven spelers binnen te hengelen. Daartegenover staat echter het feit dat topschutter Herbert van Bruggen is gestopt. “Dat is wel een aderlating,” geeft Bouwman toe. “Ik moet toegeven dat veel om hem draaide. Als je zo’n speler tot je beschikking hebt stem je het spel toch automatisch op diegene af. Wat betreft de nieuwe spelers hebben we een aantal jongens van Holwierde 2 weten te strikken en ik verwacht dat dit echte aanwinsten zijn voor Farmsum.”

Bouwman begint aan zijn tweede seizoen bij de club en dat bevalt hem goed. “De samenwerking is inderdaad uitstekend. De vereniging heeft geïnvesteerd in een trainer voor het tweede elftal en wil op termijn een structurele vierdeklasser worden. Ik zie mezelf nog als een lerende trainer en wil dit proces komend seizoen zo goed mogelijk begeleiden. Ik verwacht dat we met nog vier clubs bovenin gaan meedraaien.”