SV Marum wil hogerop

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

marum
                                                                                                                                         Bron: www.tweenul.nl 
Met nieuwe hoofdtrainer Bart van Veen als aanjager wil Marum met de selectie teams naar een hoger niveau. Langzamerhand moet de club hiervoor een professionaliserings slag slaan. Met verzorger en hersteltrainer Gert Groefsema die bij alle trainingen en wedstrijden van het eerste elftal aanwezig is, keepertrainer Johan Mulder en een vaste trainer voor het tweede team en de A-ers zijn de eerste stappen hiervoor gezet.

Voor het komende seizoen wil van Veen meedoen om een plek in het linkerrijtje in de derde klasse C. Uit de eerste selectie zijn Marcel Pol en doelman Johan Mulder verdwenen (hij is keepertrainer geworden). Hiervoor zijn twee keepers teruggekomen, Willem Bijlsma en Mechiel van Valin. Samen met Jacob Bijmes strijden zij om een plek onder de lat. Verder is middenvelder Martijn Beerens terug, kwam spits Allard Gritter over van Boerakker en maakt Edward van der Schaaf ook deel uit van de selectie. “We proberen binnen alle geledingen de club qua selectieteams naar een hoger niveau te tillen,” aldus van Veen. “Dit kost even tijd, maar we boeken nu al de nodige vooruitgang. Voor de eerste twee teams hebben we nu een selectie van 35 man die de concurrentie met elkaar aangaan. Hierdoor komt het niveau op de trainingen ook hoger te liggen. In de voorbereiding hebben nog een aantal talentvolle A-jongeren meegetraind om te ruiken aan dit niveau. Acht spelers hebben een aantal trainingen gemist vanwege de vakantie, die komen nu weer terug en sluiten bij de selectie aan.”

Hoofdklassers

Het laatste jaar hanteerde Marum veelvuldig de lange bal op de spitsen, maar dit wil de nieuwe trainer dit seizoen niet meer zien. “Ik wil in ieder geval anders gaan spelen, er meer voetbal in brengen. We moeten zelf bepalen wat er op het veld gebeurd en minder snel of niet de lange bal spelen. Dit kost natuurlijk tijd om op orde te krijgen, maar door de vele arbeid op het trainingsveld zie ik zeker vooruitgang. Auke van de Vlugt blijft net als vorig jaar aanvoerder.” Van Veen trainde onder andere de eerste elftallen van hoofdklassers Be Quick, Oranje Nassau en eersteklasser GRC. Qua klasse waarin Marum uitkomt lijkt het een stap achteruit voor hem, maar zo ziet hij het zelf absoluut niet. “Ik vind het fijn om nu bij een club te werken waar ik bij wijze van spreken de enige nieuweling ben. Bij een stadsclub moet je maar zien wie er voor het komende seizoen weer beschikbaar is, bij een dorpsclub als Marum is het verloop gewoon veel minder. Ik zie een mooie uitdaging hier om de club op termijn naar de tweede klasse te brengen. Dan zal er nog heel wat moeten gebeuren, maar het belangrijkste is is dat dit proces nu in gang gezet is.”