Netunia prestatievoetbal naar de zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Neptunia_12451a

                                                                                                                                                                 Bron: www.tweenul.nl

 

Zo’n twintig jaar geleden speelde Neptunia nog in de eerste klasse op de zondag, anno 2011 maakt de vereniging een bewuste keuze om prestatief op de zaterdag te gaan voetballen. Het is een keuze gemaakt uit realiteitszin aldus voorzitter Harrie Houwerwijl, aangezien het de wens van de spelers zelf was. Over vijf jaar wil de vereniging een goede zaterdagderdeklasser zijn.

“We hadden niets te verliezen,” legt voorzitter Harrie Houwerwijl uit, als er gevraagd wordt naar de opvallende keuze. “De belangrijkste reden is het feit dat spelers van de zondagselectie zelf hebben aangegeven om op zaterdag te willen gaan voetballen.”

De overgang is gekozen het belang van de club, maar niet iedereen vindt de nieuwe speeldag een goede ontwikkeling. Met name de oudere leden kunnen het besluit moeilijk verdragen. “Voor hen is het lastig, geeft Houwerwijl toe. “Zij hebben toch de toptijd meegemaakt en natuurlijk verlang iedereen terug naar tijden van vroeger. Alleen, die tijden komen niet meer terug.”

De vereniging heeft duidelijke doelen gesteld met deze switch. Over een aantal jaren wil het een structurele derdeklasser zijn. De doelstelling voor komend jaar is ook helder. “We kunnen maar een kant op en dat is naar boven. We moeten zo snel mogelijk uit die vijfde klasse, anders is ons bestaansrecht snel verloren. Het is toch aantrekkelijker om op een hoger niveau te voetballen.”

Wat betreft de kaderbezetting maakt de preses zich wel zorgen. “Over het algemeen kunnen we de commissies wel bezet houden, maar het is wel heel moeilijk om mensen warm te krijgen voor een bestuursfunctie. Ik ben nu 65 en ik denk dat er eigenlijk een voorzitter nodig is die dichterbij de jongens staat. Hopelijk staat er iemand op om het stokje over te nemen.”