FC Grootegast treft het niet in de beker

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Grootegast                       Niekerk                              Godlinze                                       appingedam

 

Dat geldt uiteraard ook voor FC Grootegast dat in een poule met Appingedam, Niekerk en Godlinze terecht is gekomen. Een poule waar trainer Onno van Dijk niet echt vrolijk van werd is mijn idee want vierde klasser Godlinze heeft zich aardig versterkt viel in onder andere de Ommelander Courant te lezen en ook Appingedam dat in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal uitkomt, timmerde aardig aan de weg qua spelersgroep. Maar ook de ploeg uit Grootegast kreeg er enkele spelers bij waardoor dit weleens een interessante poule kan worden. FC Grootegast zal in het eerste duel bij buurtgenoot Niekerk aantreden wat eveneens in de vijfde klasse uitkomt.

Na Niekerk staat doordeweeks het thuisduel tegen Godlinze op de rol en daar zal men in Godlinze nier blij mee zijn. Op een doordeweekse avond schijnt een ritje van Godlinze naar Grootegast volgens routeplanner drie kwartier te duren. Dat is natuurlijk prachtig maar ik heb daar mijn bedenkingen bij maar misschien heb ik het mis en zijn de ‘Glinsters” op tijd in Grootegast voor hun tweede wedstrijd. Zaterdag 27 augustus gaat FC Grootegast op ‘tournee” want dan wacht vijfde klasser Appingedam dat grootse plannen heeft wat het zaterdagvoetbal betreft. Het zondagvoetbalboek mag dan dichtgeslagen zijn de Damsters willen nu in het zaterdagvoetbal een rol van betekenis gaan spelen. Daardoor mogen we concluderen dat het team van Onno van Dijk en zware poule heeft geloot en de wedstrijden dan ook als een aanloop richting competitie zal beschouwen.