Middelstum treft een vijfde en derde klasser in de beker

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

 Middelstum                                                      Damacota                                                           sjs

Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden waarin het team zich weer in vorm kan spelen richting de competitie. Dat in vorm spelen zal voor Middelstum lastig worden want de ploeg van de nieuwe trainer Frank Konneman heeft namelijk maar twee duels op het programma staan. De bekerloting heeft er ook nog eens voor gezorgd dat de twee tegenstanders duidelijk verschillend van moeilijkheidsgraad zijn. Op zaterdag 20 augustus komt het in de vijfde klasse uitkomende Damacota namelijk naar Middelstum wat op papier een ‘appeleitje” klusje moet zijn voor de Middelstum. Een leuke wedstrijd om weer in het ritme te komen voor doelman Alwin Zwerver die bij Middelstum de naar Loppersum vertrokken Dirk Pijl zal opvolgen maar meer zal er qua spanning niet in de wedstrijd zitten. Na de wedstrijd tegen de ploeg uit Nieuwe Pekela gaat Middelstum midweeks zelf richting Oost Groningen waar het naar de derde klasse gedegradeerde SJS in Stadskanaal als tegenstander zal fungeren. Gezien het thuisvoordeel tegen Middelstum mogen we verwachten dat SJS als poulewinnaar uit de bus zal komen maar Middelstum zou natuurlijk een aardig stuk zelfvertrouwen tanken als men met een goed resultaat uit Stadskanaal huiswaarts zouden keren.