GEO stuit op drie vijfdeklassers in de beker

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

 geo                     Westerwolde                        Meeden_12421a                               Oosterparkers_27143a

Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden wordt gezien. Voor GEO uit Garmerwolde zal dit nog direct duidelijk zijn omdat enkele spelers richting andere verenigingen zijn vertrokken en de als vervanger van Leendert Nieborg aangetrokken Jaap Hoekzema( ex-CSVH) een nieuw team moet gaan bouwen. Qua tegenstanders heeft GEO het wel getroffen want alleen maar vijfde klassers zitten er verder in de poule. De eerste tegenstander zal Westerwolde zijn dat zijn wedstrijden in Vlagtwedde speelt en waar GEO zich op zaterdag 20 augustus op sportpark de Barlage mag melden voor het eerste bekerduel. De tweede wedstrijd speelt zich in Garmerwolde af als vijfde klasser Meeden op bezoek komt dat vorig seizoen in het bekertoernooi met veel pijn en moeite een elftal spelers bij elkaar kon krijgen door de bekende vakantieperikelen. Dat zal nu, net als bij alle andere ploegen, niet anders zijn zodat GEO het thuisduel winnend moet kunnen afsluiten. Zaterdag komt de zaterdagafdeling van Oosterparkers op bezoek en die ploeg kan bijna op de fiets komen qua afstand. De zaterdagtak van het roemruchte Oosterparkers speelt namelijk op Kardinge wat maar enkele kilometers van Garmerwolde verwijderd ligt. Drie vijfdeklassers als tegenstander zorgt ervoor dat GEO in deze poule favoriet is voor de eerste plaats.