VEV'67 treft het niet slecht in bekertoernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

  vev67logo                              veendam1894                              gorecht1                               lycurguslogo

Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden wordt gezien wat niet voor VEV’67 zal gelden denk ik persoonlijk. De loting had namelijk wel beroerder uit kunnen vallen voor de zaterdag tweede klasser uit Leek. VEV’67 begint op zaterdag 20 augustus namelijk met een uitwedstrijd tegen het naar de vierde klasse gepromoveerde Veendam 1894. Dat mag normaal gesproken geen probleem zijn voor het team van trainer Ron de Boer, die het stokje wat betreft het trainerschap van Jaap Pranger heeft overgenomen. De tweede wedstrijd zal op de woensdag tegen Gorecht uit Haren zijn. Gorecht komt uit in de derde klasse en is na vierde klasser Veendam 1894 als tegenstander waarschijnlijk weer een beetje sterker zal zijn dan de ploeg uit Veendam. De derde wedstrijd wordt echter een ander verhaal want op zaterdag 27 augustus komt het na tien jaar weer in de tweede klasse teruggekeerde Lycurgus op bezoek op Sportpark Oostindie. Lycurgus heeft in de competitie min of meer de plaats van VEV’67 ingenomen want de ploeg uit Leek is in poule 2I terecht gekomen die voor het grootste gedeelte uit Friese teams bestaat. Maar een leuk duel dus op 27 augustus waarbij het op papier niet ondenkbaar is dat beide teams het samen uit gaan maken wie poulewinnaar wordt.