FC LEO alleen maar Friese opponenten in bekertoernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

 

 FCLeo                           desweach                          Anjum1                                   veenwouden

Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden wordt gezien. De kersverse derdeklasser ziet de wedstrijden die het in de poulefase ook zo want op papier hebben de mannen van trainer Jaap van der Ploeg het niet echt getroffen. De Leensters krijgen namelijk alleen maar ‘buitenlandse” opponenten tegenover zich. Het mooie van de poule van de Oranjehemden is dat de loting ervoor gezorgd heeft dat FC LEO op zaterdag 20 augustus met een uitwedstrijd tegen vierdeklasser De Sweach begint en doordeweeks derdeklasser Anjum op bezoek krijgt in Leens. Als slotwedstrijd in de poulefase staat dan het duel tegen SC Veenwouden op het programma. De laatste vereniging speelde in het seizoen 2010-2011 voor het eerst in de tweede klasse en eindigde op een prima zesde plaats. Voor FC LEO geen gemakkelijke opgave en FC LEO ziet de bekerduels dan ook als een mooie gelegenheid om zijn elftal qua schorsingen met een schone lei de competitie in te laten gaan volgens trainer Jaap van der Ploeg.

‘We moeten wel zo reëel dat we een redelijk zware poule hebben geloot. Je weet het natuurlijk nooit maar ik ga er niet direct vanuit dat we de poule doorkomen waardoor het voor ons in principe drie mooie wedstrijden zijn op weg naar een hopelijk mooi hernieuwd verblijf in de derde klasse.”