SC Loppersum loot niet ongunstig in bekertoernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

Nog ruim vijf weken en het bekergeweld barst weer los voor de diverse amateurclubs. Op 20 augustus zal het balletje weer gaan rollen in de strijd om de KNVB-beker.

loppersumlogo                                  GroenGeel1                     EemsBoys1                               vvk1

 

 Een bekertoernooi dat door veel verenigingen, als het om de poulewedstrijden gaat, als een drietal oefenwedstrijden wordt gezien. Een van de clubs die wat de Noord Groninger clubs betreft de laatste jaren zeer succesvol was in het bekervoetbal was SC Loppersum. De Lopsters waren aan paar achtereen de club die in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant het langst in het bekertoernooi actief waren en hebben ook nu weer een poule-indeling met perspectief. Loppersum gaat op zaterdag 20 augustus namelijk eerst op bezoek bij vierde klasser Groen Geel uit Groningen. Normaal gesproken mag dat duel geen probleem zijn voor de equipe van Jaap Danhof dat op 24 augustus buurtgenoot Eems Boys op bezoek krijgt. Eems Boys speelde in het seizoen 2008-2009 nog in de eerste klasse maar sportief gezien kwam de zaterdagvereniging uit Delfzijl vanaf die periode even in een dip terecht en ziet zich bij aanvang van het seizoen 2011-2012 terug in de derde klasse. Eems Boys dus de tweede opponent voor de Lopsters die voor hun derde poulewedstrijd weer naar Groningen moeten reizen waar VVK als gastheer zal optreden. VVK, dat in de nacompetitie door FC LEO uit de derde klasse werd gehouden, zal proberen om zich in het bekertoernooi wat in vorm te spelen voor de komende competitie. Want de zaterdagtak van Voetbal Vereniging Korreweg zal ongetwijfeld door willen stoten naar de derde klasse. En verder zal de vereniging, net als veel andere clubs, last hebben van de late zomervakanties in het Noorden want de veelal studerende voetballers zullen waarschijnlijk wat later terugkeren van vakantie om dat de colleges pas begin september weer beginnen.