Nacompetitie deel 5: SV Mussel, GEO en FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Vanuit de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal waren SV Mussel, GEO en FC LEO de drie ploegen die mochten proberen de derde klasse te bereiken.

Vanuit de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal waren SV Mussel, GEO en FC LEO de drie ploegen die mochten proberen de derde klasse te bereiken

 

 SVMussel                                        geo                                             FCLeo

 

SV Mussel had als opponent de zaterdagtak van Gronitas. Hoewel ik ergens las dat Mussel met anderhalf been in de derde klasse staat na de 2-6 zege bij Gronitas denk ik dat de plaatselijke fanfare zich wel gereed kan maken voor de rondrit door Mussel. De ploeg van de vertrekkende trainer Harris Huizing gaat die voorsprong namelijk niet meer weggeven. Het omgekeerde is er voor GEO aan de hand want de ploeg uit Garmerwolde keerde met een 6-2 nederlaag uit Hoogezand terug en staat zaterdag voor een bijna onmogelijke taak om het thuisduel met vijf doelpunten verschil te winnen. Maar wat voor Gronitas telt is ook op GEO van toepassing, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. De derde ploeg die vanuit de vierde klasse C in de nacompetitie terecht kwam was FC LEO. De ploeg uit Leens speelde tegen VVK dat zich vanuit vier D had geplaatst voor het toetje. Een spannende wedstrijd werd het op sportpark Het Noorden die uiteindelijk door de Leensters gewonnen werd met 3-2. Op Twee Nul zag ik diverse commentaren staan en moest er wel een beetje om lachen. Ik was voor de Ommelander Courant aanwezig in Groningen en ik kan niet anders zeggen dat ik Jaap zijn tactiek geen verkeerde vond. Hij ging in eerste instantie compact spelen met zijn ploeg en hoopte dat het fysiek niet sterk ogende VVK in de tweede helft door de mand zou vallen. Natuurlijk had LEO de pech dat het door twee toevalstreffers op achterstand kwam maar ik moet zeggen dat de ploeg uit Leens formidabel terugkwam en de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 won. Over tactiek en spelwijze en meer van dat soort ongein valt van alles te vertellen. Ook over de vroege wissel van vleugelflitser Rob de Vries werd in de commentaren het nodige gezegd maar ik ben heel eerlijk als ik coach was geweest was de Vries ook gewisseld. Rob is, zo gaf hij enkele weken zelf op Puurvoetbalonline aan, impulsieve voetballer wat aan de ene kant een kwaliteit is maar ook een bron van ergernis kan zijn. Hij krijgt ook regelmatig een kaart en dat kun je in dit soort duels niet hebben als ploeg. Maar zaterdag in Leens van dit tweeluik waarbij ik wel van mening ben dat LEO zich nog niet rijk hoeft te rekenen want daarvoor scoort VVK iets te gemakkelijk.