Nacompetitie deel 4 : De Vogels en Gruno

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De nacompetitie is in volle gang en we besteden op Puurvoetbalonline de nodige aandacht aan dit voor veel verenigingen toetje van de reguliere competitie.

De nacompetitie is in volle gang en we besteden op Puurvoetbalonline de nodige aandacht aan dit voor veel verenigingen toetje van de reguliere competitie.

logo-vvdevogels

 

Veel wedstrijden worden er gespeeld en in iedere klasse zullen we er enkele uitlichten omdat het bijna onmogelijk is om alle clubs te behandelen. De verlofdagen van een UMCG-medewerker zijn namelijk niet oneindig dus moeten er keuzes gemaakt worden. In de derde klasse C van het zondagvoetbal was de 1-0 uitoverwinning van de Vogels er een die perspectief bied op weg naar een eventuele promotie. In Nieuw Weerdinge met een zege bij tweede klasser Titan wegkomen is prestatie van formaat waar trainer Henk de Koe trots op mag zijn. De oefenmeester staat al sinds het seizoen 2004-2005 voor de groep en begon in de vierde klasse te bouwen aan het team dat nu op de drempel van de tweede klasse staat. Dat de Koe met zijn team zeer aanvallend speelt blijkt uit de doelcijfers 84-56 waar het de meest scorende ploeg van 3C werd. Met de 56 tegentreffers kwam de ploeg op een fictieve 10e plaats terecht maar Johan Cruijff een van zijn beroemde uitspraken was dat je ‘gewoon” een doelpunt moet scoren dan de tegenpartij. De Vogels in de competitie in de 26 wedstrijden drie keer niet wat aangeeft dat het met het scorend vermogen wel goed zit van de ploeg die zijn thuiswedstrijden aan de Concourslaan in de stad Groningen afwerkt. Zondag 29 mei de return tussen De Vogels en Titan met als tussenstand 1-0 voor de Stadjerders.

Gruno

Hemelsbreed maar enkele honderden meters van het complex van De Vogels voetbalt de voetbalvereniging Gruno op het complex met de walgelijke naam ‘Sportpark Vinkhuizen”. De voetbalvereniging van coryfeeën als Matty en Gradus van Donderen en Gerard Helsma begon het seizoen na het uitduel tegen Leek Rodenburg met -4 punten naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens dat duel. Een moeizame eerste helft van de competitie volgde maar in de derde periode raakte het team echt op stoom en werd uiteindelijk winnaar omdat Groninger Boys als kampioen niet meer meedeed voor een periodetitel. Een geweldige prestatie is nog zacht uitgedrukt en een van mijn collega, s binnen de muren van het UMCG, John Jullens is nauw bij Gruno betrokken en liep na de 2-2 tegen Muntendam maandagmorgen trots het UMCG binnen. Mooi om te zien als iemand zo met zijn club begaan is wat voor veel Gruno-leden telt en mochten ze derde klasser worden dan komt het gemeentebestuur ze vast vertellen dat sportpark Vinkhuizen maar weer ‘West End” moet heten.