Nacompetitie deel 3 Onstwedder Boys en CSVH

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op 21 mei gaat de nacompetitie van start in het amateurvoetbal en Puurvoetbalonline besteed daar uiteraard een beetje aandacht aan

Op 21 mei gaat de nacompetitie van start in het amateurvoetbal en Puurvoetbalonline besteed daar uiteraard een beetje aandacht aan 

 OnstwedderBoys1

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal zijn Onstwedder Boys en CSVH de twee verenigingen die mogen proberen om de tweede klasse te bereiken. Onstwedder Boys zal het opnemen tegen Aduard dat in de eerste klasse op een nacompetitieplaats uitkwam. Aduard kende een matig seizoen waar de trainerswissel midden in het seizoen debet aan was. Ton Rozema ruilde van club  met Jan ten Brinke die in Zuidhorn het duidelijk niet naar zijn zin had. Onstwedder Boys zag ik zelf voetballen in Noordwolde waar het in de eerste helft alle geluk van de wereld had. De thuisploeg had toen gezien de kansen op een 3-0 voorsprong moeten staan maar verzuimde te scoren. Onstwedder Boys benutte de kansen die ze in de tweede helft wel en wonnen uiteindelijk met 3-0. Bij Onstwedder Boys kreeg ik die avond echter niet de indruk dat de ploeg moet promoveren maar als sporter ga je natuurlijk voor het hoogst bereikbare. Aduard, dat zijn topscoorder Daniel Postema kwijt raakt aan Noordwolde, zal het moeilijk krijgen want als de geruchten kloppen kon het weleens niet alleen bij Postema blijven die vertrekt. 

csvh

Noordwolde was verder ook de club waar CSVH nog weleens aan terug zal denken want ik denk dat de Hoogkerkers daar misschien wel hun slechtste wedstrijd van het seizoen speelden. Er werd met 4-1 verloren waardoor CSVH niet voorbij Lycurgus kwam en op 7 mei dan ook moest winnen om kampioen te worden. Lycurgus ging er echter met de zege vandoor waardoor CSVH via Borger moet proberen om de tweede klasse te bereiken. Borger heb ik twee seizoenen geleden zien spelen en natuurlijk is twee jaar lang geleden maar in de selectie van de Drenten zitten nog veel namen van het team van toen.

Daarom denk ik dat CSVH, dat eerst naar Drenthe trekt een goede kans maakt en zal zaterdag 28 mei ongetwijfeld het sportpark in Hoogkerk weer uitpuilen van de vele toeschouwers die ook deze kraker van nabij meewillen maken.