Nacompetitie deel 2: GVAV Rapiditas, Noordster en GRC Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag 22 mei is de dag dat ook in het zondagvoetbal het nacompetitiegeweld losbarst.

Zondag 22 mei is de dag dat ook in het zondagvoetbal het nacompetitiegeweld losbarst.

 gvavrapiditas

Voor Gronningen is in de eerste klasse F GVAV Rapiditas de vereniging die mag proberen om naast buurman DIO de hoofdklasse te bereiken. GVAV Rapiditas zal het eerst opnemen tegen Rigtersbleek uit Enschede waar de ploeg zondag zal spelen. Een week later staat de return gepland maar die dag is er ook een groot internationaal jeugdtoernooi op Kardinge. GVAV is dan ook bezig met het verplaatsen van het duel naar een ander tijdstip wat zondag 29 betreft. Rigtersbleek werd in de hoofdklasse 12e en kende dan ook geen goed seizoen maar toch zal alles bij GVAV Rapiditas een beetje meemoeten zitten om dit tweeluik winnend af te sluiten. Mochten de Groningers daar echter in slagen dan staat op Hemelvaartsdag de thuiswedstrijd tegen de winnaar uit het duel Achilles 1894 en de Bataven uit Gendt (nabij Nijmegen) op het programma waarna op zondag 5 juni de return zal volgen. Kortom een stevig programma voor de Stadjerders richting een eventuele plaats in de nacompetitie.

Noordster

In de tweede klasse J is Noordster de Groninger ploeg die mag proberen om de eerste klasse te bereiken. De ploeg van trainer Harm Hovenkamp deed het fantastisch en mag tegen DIO Oosterwolde proberen om daar nog een mooi vervolg aan te geven. DIO Oosterwolde is echter een tegenstander waar men goed rekening moet houden in Oude Pekela want de Friezen werden achter kampioen Velocitas en runner up LSC uit Sneek derde in de 2K wat geen makkelijke competitie bleek te zijn.

grcgroningen

Aan de onderkant van de ranglijst in 2K vinden we GRC terug dat via de nacompetitie mag proberen om het tweede klasserschap te behouden. Een lastige klus en eigenlijk ook een beetje triest dat GRC naar dat niveau is afgezakt. De Stadjerders zullen het tegen Leeuwarden op moeten nemen dat in de reguliere competitie GAVC uit Grou met een punt meer kampioen zag worden. GRC heeft ook nog de pech dat het eerst thuis speelt waardoor de Friezen in het voordeel zijn.