Nacompetitie deel 1: Holwierde en Loppersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag 21 mei beginnen de nacompetities in het amateurvoetbal waar veel verenigingen uit Groningen bij betrokken zijn.

Zaterdag 21 mei beginnen de nacompetities in het amateurvoetbal waar veel verenigingen uit Groningen bij betrokken zijn.

Holwierde_11301a

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal behaalde Holwierde de tweede periode titel en de ploeg van trainer Dick van Streun mag het opnemen tegen VVOG uit Harderwijk en Oranje Wit uit Dordrecht. Een zware klus voor de Groningers die zaterdag in Dordrecht moeten aantreden tegen Oranje Wit dat in de eerste klasse C district Zuid tweede werd achter kampioen Achilles Veen. Op 28 mei komt dan VVOG naar sportpark Katmis dat als derde eindigde in de eerste klasse D district Oost. Na die twee wedstrijden zal er meer duidelijk zijn over de kansen van Holwierde richting een eventuele plaats in de hoofdklasse.

loppersumlogo

Enkele kilometers verderop, in Loppersum om precies te zijn, zal er zaterdag ook een bus klaar staan voor de Lopsters die via een vervangende periodetitel in de nacompetitie terecht zijn gekomen. Een nacompetitie waarin ze spelen om een plaats in de eerste klasse. Tegenstander is LTC uit Assen dat in de eerste klasse op de elfde plaats eindigde en daardoor in de nacompetitie terecht kwam. De Assenaren hebben een wisselvallig seizoen achter de rug waar het sterk seizoen van Loppersum tegenover staat. Jan van Dijken zei in ‘Even bellen met Jan” dat alles wat Loppersum op dit moment aanraakt veranderd in goud. Dat is dan ook de reden waarom ik denk dat Loppersum volgend seizoen in de eerste klasse zal spelen. De dit seizoen 25 jaar bestaande vereniging rolt in het jubileumjaar namelijk van het ene hoogtepunt in het andere. Er zal dan ook totaal geen druk op het team van trainer Jaap Danhof staan als ze zaterdagmiddag in Assen aan de aftrap staan. Lekker voetballen en we kijken wel waar het schip strand zal er ongetwijfeld wel ergens geroepen worden. Een kreet die helemaal bij Loppersum past dit seizoen want de ploeg heeft een formidabel seizoen achter de rug. En nu ook nog het toetje nacompetitie, en hoe mooi kan het voor de Lopsters nog worden!