VVK wordt kampioen in 5E maar de rest blijft spannend

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het spel is wat het kampioenschap in 5 E na zondag 1 mei wel beslist. Glenn Muskiet, trainer van VVK, gaf enkele weken geleden aan dat de uitwedstrijd tegen SVMH er een van de buitencategorie was. VVK won het duel echter met 4-1 en het moet nu wel raar lopen als de Stadjerders volgend seizoen in de vierde klasse uitkomen. Of er verder een team uit de vijfde klasse zal promoveren is natuurlijk nog niet zeker want daar is de nacompetitie voor.

Harkstede_8894a               Kloosterburen              Eenrum                        Froombosch

 

Wie er echter tot de nacompetitie zal doordringen in 5 E is nog niet bekend wat trouwens iets is wat voor bijna alle klasses geldt. Vervangende periodes, periodetitels alles trok de afgelopen dagen voorbij maar niemand die het precies wist. Ik ook niet uiteraard en ik weigerde dan ook om onzin in de voorbeschouwing over zondag 5 E te zetten. Bellen naar het bondsbureau in Heerenveen was een optie en ik moet zeggen de naam Puurvoetbalonline deed de deuren aardig snel open. KNVB-medewerker Johan Volberda kwam met het verlossende antwoord en we nemen uiteraard de competitie die we al weken volgen als voorbeeld

 De eerste periode werd gewonnen door de aanstaande kampioen VVK. De periodetitel wordt weggegeven aan de eerste ploeg op de ranglijst die zelf geen periodetitel heeft. Op dit moment staat Harkstede op een tweede plaats en heeft nog geen periodetitel en gaat bij het kampioenschap van VVK naar de nacompetitie. Zondag staat het duel tussen nummer drie, Klooosterburen en nummer twee Harkstede op het programma. Bij winst van Kloosterburen komen de mannen van Willem Pettinga in punten gelijk met Harkstede. Thuisploeg Klooosterburen heeft een beter doelsaldo( +6) en, zo gaf Johan Volberda aan, dat is weer bepalend bij een situatie waarin twee ploegen gelijk eindigen.

Dus het goede nieuws voor Kloosterburen is dat de ploeg alles zelf nog in de hand heeft wat de nacompetitie betreft. Een situatie waar het na de wedstrijd tegen Kwiek niet naar uitzag trouwens. Daarom zal het druk worden in Kloosterburen als Harkstede op bezoek komt wat ook voor Eenrum telt. Daar speelt de thuisploeg tegen Blauw Geel’15 en Siebrand Solinger ziet nog perspectief richting de tweede periode en die zie ik ook wel degelijk.

VVK- Froombosch, Kloosterburen- Harkstede zijn de wedstrijden waarin het voor Eenrum gunstig zou zijn als VVK en Kloosterburen zouden winnen en VVK dan officieel kampioen is en het dan hopelijk voor de Eenrumerswel prima vind. SGVV wordt acht mei naar alle waarschijnlijk door de vierde kandidaat, SVMH, de prullenbak in gespeeld zodat het droomscenario voor de Eenrumers de volgende stand zou zijn:.

1.SVMH 11-24. 2 Eenrum 11-22. 3 Froombosch 11- 21. 4 Harkstede 11- 18

Dan zou voor Eenrum de wedstrijd  in Niebert tegen SVMH belangrijk zijn want  bij winst op de laatste speeldag zou de ploeg daar de tweede periode kunnen behalen.

Siebrand kennende weet ik dat hij de 6-2 thuisnederlaag tegen SVMH van eerder dit seizoen gaat gebruiken richting zijn team en hopelijk gaat de  ploeg in vorm  het redden ......