Zaterdag 7 mei, ‘El Clàsico in Hoogkerk!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De diverse competities naderen hun eindfase en dat geeft bij veel clubs spanning op tribunes, bestuurskamers en niet te vergeten de kantine,s. Spanning of het zo graag gewilde kampioenschap bereikt wordt of dat het degradatiespook de deur uitgegooid kan worden.

De diverse competities naderen hun eindfase en dat geeft bij veel clubs spanning op tribunes, bestuurskamers en niet te vergeten de kantine,s. Spanning of het zo graag gewilde kampioenschap bereikt wordt of dat het degradatiespook de deur uitgegooid kan worden.

 Tmp00001

 

  

Poster van de ‘EL Clàsico” van Hoogkerk tussen CSVH en Lycurgus op zaterdag 7 mei

Voor CSVH uit Hoogkerk geldt de eerste optie want de ploeg van trainer Johan Wardenier doet het hele seizoen al mee in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal. Voor aanvang van het seizoen 2010-2011 was de doelstelling van de zaterdagvereniging uit Hoogkerk er niet een van, we moeten kampioen worden. Er lag geen druk van het moeten presteren op de ploeg die daar uitstekend mee uit de voeten kon.

Periodekampioen

In de eerste deel tot aan de winterstop manifesteerde het team zich uitstekend door ongeslagen de eerste periode te winnen met 28 punten uit twaalf duels. Een prima prestatie van de equipe van Johan Wardenier die daar een uitstekende basis mee legde voor het vervolg van de competitie. Een vervolg dat vanaf januari 2011 wat moeizamer ging want in de tweede periode verloor CSVH drie wedstrijden en moest toestaan dat de gedoodverfde kampioenskandidaat, Lycurgus, met nog twee wedstrijden te gaan, aan de leiding gaat. Zoals het bij alle sportevenementen geweldig is dat twee concurrenten het onderling met elkaar uit mogen vechten zal dat ook op zaterdag 7 mei gaan gebeuren. Op het sportcomplex van CSVH zal Lycurgus op bezoek komen met één punt voorsprong maar met in het achterhoofd de 4-1 thuisnederlaag die het op 20 november leed tegen CSVH waarbij iedere voetbalkenner weet dat zoiets meespeelt in de hoofden van spelers.

Strijd

Het zal dan ook een strijd worden in Hoogkerk op het scherpst van de snede tussen CSVH en Lycurgus waarbij de thuisploeg in Johan Honebeek en Frans Brouwer twee mannen in huis heeft die samen goed zijn voor 34 treffers. Robert Oosterhof is de spits van Lycurgus die ondertussen 17 goals achter zijn naam heeft staan waarbij verder gemeld kan worden dat er meerdere spelers van Lycurgus maar liefst negen treffers hebben gemaakt, te weten Kevin van der Kooi, Ricardo Rijzinga en Arjan Boekema. Een spektakel zal het op zeker worden waarbij CSVH de ploeg is die zonder druk speelt. Bij de zaterdagclub speelde men dan ook geweldig op het duel in door een prachtige flyer uit te brengen die ondertussen in heel Hoogerk opgehangen is. Een flyer die aangeeft dat men in Hoogkerk trots is op de zaterdagclub die in het seizoen 2008-2009 nog in de vierde klasse uitkwam  maar volgend seizoen misschien wel in de tweede klasse zal uitkomen. Een prestatie die mede tot stand komt door de jeugdafdeling van CSVH en zondagclub Hoogkerk, de Held genaamd.

untitled

De 'Parel van Leegkerk", Robert de Vries voor CSVH in duel met Patrick Meima van Noordwolde Foto: Sieta Oosterbeek

Een jeugdopleiding waarvan een van de eerste exponenten de jonge Robert de Vries is die op het middenveld van CSVH voetbalt als een routinier. De ‘Parel van Leegkerk” wordt hij door hoofdsponsor Hans Top genoemd en de sponsor praat daarmee geen onzin. Hoewel CSVH de wedstrijd in en tegen Noordwolde, waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig was, met 4-1 verloor zag ik een getalenteerde voetballer lopen. Groot, sterk, veel inzicht en, ook niet onbelangrijk, geen praatjesmaker. Daar liep een 17 jarige volwassen voetballer goed te spelen die later op de dag in Friesland  nog meedeed in een bekerwedstrijd van de A-junioren van de Held en daarmee aantoonde uit het goede hout gesneden te zijn. CSVH zal, net als Lycurgus, voor de drie punten gaan en bij winst zal het een week later druk worden in Uithuizermeeden waar de laatste wedstrijd voor de Hoogkerkers tegen de Heracliden zal zijn. Lycurgus gaat die zaterdag op bezoek bij het gedegradeerde OKVC wat geen moeilijke opgave zal zijn in mijn beleving. Maar op 7 mei staat  de ‘EL Clàsico” van zaterdag 3C  op het programma. Dan zal sportcomplex in Hoogkerk het toneel zijn van het van spanning zinderend duel tussen CSVH en Lycurgus. Een prachtige apotheose van een spannende competitie waarbij de winnaar zich, althans dat is mijn verwachting, een week later als kampioen zal mogen laten huldigen!