Nog twee kanshebbers voor de titel in 5E?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 

 

Wekenlang is de spanning bovenin de vijfde klasse E al te snijden met vijf potentiële.

Wekenlang is de spanning bovenin de vijfde klasse E al te snijden met vijf potentiële.

 

 vvk1         WEDSTRIJD VAN DE WEEK             Westerbroek

                                      VVK- WESTERBROEK

 

 

 

Zoals het er nu naar uitziet zal de strijd om het kampioenschap echter gaan tussen Harkstede en VVK. Het team van trainer Glenn Muskiet, VVK, heeft in mijn beleving de beste papieren wan de Stadjerders hebben 42 punten uit negentien duels tegen Harkstede 45 uit 21 duels.

Zondag 24 april is dan ook de kraker als VVK op bezoek gaat bij Harkstede. De withemden kunnen dat als koploper doen als de ploeg aanstaande zondag Westerbroek aan de zegekar bindt. Het doelsaldo van beide teams is bijna gelijk (Harkstede 57-30 en VVK 57-29) dus komt de ploeg, die sinds enkele jaren op sportpark het Noorden speelt, bij winst op het als negende geklasseerde Westerbroek aan de leiding.

 

Het resterende programma van beide teams bekijkend zie ik dat Harkstede een zeer zwaar programma heeft in de resterende duels:

 24/4: Harkstede- VVK

08/5: Kloosterburen- Harkstede

15/5: Harkstede- Engelbert

VVK heeft een programma dat beduidend minder zwaar is:

 17/4: VVK- Westerbroek

24/4: Harkstede- VVK

08/5: VVK- Froombosch

15/5: Groen Geel- VVK

De rest van de teams bovenin zullen het van een vervangende derde plaats of misschien zelf vierde, als het nu op de derde plaats staande Froombosch de tweede periode wint, moeten hebben. SVMH, Kloosterburen moeten aan de ene kant hopen op een misstap van Froombosch maar voor een van beide teams zou het ook gunstig kunnen zijn dat het team van Klaas Uildriks de tweede periode pakt. Prachtige theorieën die waarschijnlijk zondagmiddag rond half vijf weer een heel ander beeld zal geven maar dat maakt het voetballen nou juist zo mooi.