Zondag 5E nadert spannende ontknoping

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 De vijfde klasse E nadert een spannende ontknoping is een conclusie die getrokken kan worden na gisteravond.

De vijfde klasse E nadert een spannende ontknoping is een conclusie die getrokken kan worden na gisteravond.

 

 svmh                                                                                                Kloosterburen

 

 

                                             De wedstrijd van de week


 

 

In Eenrum stond namelijk de derby tegen Kloosterburen op het programma en het werd een derby waar Puurvoetbalonline in een speciaal rondje langs de velden uitgebreid begin volgende week op terug zal komen. Een gelijkspel werd het in het duel wat als amusementwaarde zeker een acht verdiende maar Kloosterburen als de grote verliezer van het veld zag komen. Twee kostbare punten verspeelde de ploeg in de strijd om het kampioenschap waardoor VVK en zeker Harkstede het gelijkspel in Eenrum met vreugde hebben begroet.

Zondag wacht het team van Willem Pettinga het beladen uitduel tegen SVMH wat vorige week donderdag een zeker punt verspeelde in het restant van het enkele maanden eerder gestaakt duel. In de acht minuten extra tijd wist de thuisploeg nog een keer te scoren en konden de mannen van trainer Martin Reidsma met lege handen huiswaarts.

Voor SVMH is er echter net als Kloosterburen nog steeds de kans om de tweede periode te winnen wat overigens ook geldt voor, VVK, Harkstede en Froombosch. Een knotsgekke competitie waarin VVK en Harkstede elkaar over twee weken zullen ontmoeten en Harkstede op acht mei zijn opwachting in Kloosterburen zal maken.

Zondag staan verder de wedstrijden Kwiek- VVK, Harkstede- Blauw Geel en de derby Eenrum- Warffum op het programma waarbij het in de laatste wedstrijd

puur om een stukje prestige zal gaan.

Iets wat ik trouwens niet begrijp wat Eenrum betreft. De Eenrumers hebben veruit de jongste ploeg in de vijfde klasse E wat ook direct hun handicap is. Na de winterstop heb ik ze vier keer zien spelen en ik moet zeggen het frivole spel van Eenrum kan mij wel bekoren. Met Siebrand Solinger hebben ze een trainer aan het roer die iedere wedstrijd vol voor de winst gaat wat mooi om te zien is. Maar teveel persoonlijke fouten hebben Eenrum met nog zeven wedstrijden te gaan al kansloos gemaakt voor een prijs wat ook voor Warffum geldt. Maar bovenin is er nog niets beslist want zoals Siebrand Solinger terecht opmerkte iedereen kan van iedereen winnen. Daarom zal er ook dit weekend weer van alles gebeuren en ben ik benieuwd of het SGVV’07 lukt om hun eerste punt te behalen.