Trainerscarrousel deel 15

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscarrousel draaide nog beetje door bleek bij aankomst terug in Nederland.

De Trainerscarrousel draaide nog beetje door bleek bij aankomst in Nederland, want in de Ommelander Courant las ik dat oud-speler Marnix Bakker de nieuwe trainer wordt van zondag vijfde klasser Warffum en via Twee-Nul dat Michel van Oostrum ook volgend seizoen actief zal zijn bij DIO Groningen.

 

diogroningen

DIO Groningen

 Twee besluiten die veel zeggen want waar Warffum qua financiën op de kleintjes moet letten is dat bij DIO niet het geval en zullen er volgend seizoen weer diverse topamateurs te bewonderen zijn op het gezellige Kardinge waar DIO de entourage op haar deel van het complex wil aanpakken. Kortom er staan op Kardinge weer mooie dingen te gebeuren waar de buren van GVAV Rapiditas hun negentig jarig bestaan vieren en ook Oosterparkers in de vierde klasse een aardig potje meevoetbalt.

 Trainer_Willem_Kluin_Warffum_24-08-10-4208klein

Willem Kluin

Mooie verenigingen alle drie wat ook voor Warffum geldt dat als kleine vereniging zich keurig handhaaft in de vijfde klasse onder leiding van nu nog Willem Kluin. Leuke vent Willem en altijd bereidt om je netjes te woord te staan bij welke gelegenheid dan ook. Willem vertrekt aan het seizoen naar de voetbalvereniging Noordpool en dat is een goede keuze want mijn gevoel zegt mij dat er in Uithuizen weleens mooie dingen kunnen gaan gebeuren wat de toekomst betreft. De club stapte dit seizoen over naar de zaterdag wat het prestatievoetbal betrof en staat op dit moment op een keurige tweede plaats in de vijfde klasse F. Een overgangsjaar wordt dit jaar beschouwd in Uithuizen en men hoopt dan ook dat Willem Kluin de vereniging als vierde klasser onder zijn hoede zal krijgen. Die kans is via de nacompetitie nog goed realiseerbaar want interim-coach Louis Koorenhof zal alles in het werk stellen om Noordpool aan het einde van het seizoen met een prijs te verlaten want de geroutineerde oefenmeester is nog even gedreven als in zijn beginjaren als voetbaltrainer.

Staat Noordpool dus misschien aan de vooravond van een opmerkelijke opmars in het zaterdagvoetbal in het enkele kilometers verderop gelegen Warffum gaat men ervoor om het zondagvoetbal in stand te houden. Op het complex in Warffum vindt op dit moment een redelijke metamorfose plaats want de zondag vijfdeklasser zal binnenkort over nieuwe kleedkamers kunnen beschikken. Daarnaast zal er een duidelijke verbetering qua trainingsveld gerealiseerd worden wat gezien de geluiden die Willem Kluin en oud-voorzitter Menno Kloosterhuis daarover loslieten geen overbodige luxe genoemd kan worden.

Zo kwam ik bij terugkomst alweer weer enkele nieuwsfeiten tegen en kom ik langzamerhand weer in het ritme dat Nederland van ons vraagt en die in Gambia duidelijk niet van toepassing is. Maar eerlijk is eerlijk hoe mooi Gambia ook was ik verheug me ook alweer op Ezinge-Stedum en op de wedstrijd in mijn geboortedorp Eenrum waar de thuisclub het zondag opneemt tegen koploper VVK.