Trainerscarrousel 13

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Bart van Veen naar SV Marum, zomaar een persbericht dat enkele dagen geleden bij de diverse kranten en site, s, waaronder Puurvoetbalonline, te lezen was.

Bart van Veen naar SV Marum, zomaar een persbericht dat enkele dagen geleden bij de diverse kranten en site, s, waaronder Puurvoetbalonline, te lezen was.


 marum

Uiteraard stond dit bericht ook op Twee-Nul en daar waren direct twee reacties onder geplaatst. De ene sprak van een verrassende keuze en de andere noemde Marum geen hoogvlieger en snapte de keuze van de oefenmeester niet zo viel tussen de regels door te lezen want die vond de SV Marum nu niet direct een hoogvlieger. Marum speelt op dit moment in de derde klasse C en staat achter nummer vijf Corenos, dat met een wedstrijd meer gespeeld een punt voorstaat, op een keurige zesde plaats. Een positie waar oud-voorzitter Rinke Dongstra direct voor zou tekenen omdat de Marumers dit seizoen als een overbruggingsjaar zien na de versnelde samenvoeging van de zaterdag en zondagafdeling aan het einde van het seizoen 2009-2010. Dongstra, ondertussen opgevold door Koert Biermann, benadrukte in het interview dat ik voor Puurvoetbalonline met hem had dat Marum grote doorgroei mogelijkheden heeft en ik ben het helemaal met de oud-voorzitter eens. Op de avond van het interview was ik redelijk vroeg op sportpark ‘De Holten” waar, hoewel er maar een jaar als trainer actief te zijn geweest, nog steeds bijzondere herinneringen aan bewaar. Even kletsen met mijn oud-pupil Roel Veen die als supporter van Feyenoord een zware periode doormaakte omdat de Rotterdammers de ene nederlaag na de andere nederlaag leden. Maar ook verbaasde ik mij over het groot aantal jeugdleden dat werkelijk vanuit alle windstreken ‘De Holten” op kwamen fietsen. Kortom Marum is een club met een grote en talentvolle jeugdafdeling die vast voor een zonnige toekomst voor de club uit het Westerkwartier gaat zorgen. Daarom verbaasd het mij niet dat de er in Marum de ambitie uitgesproken wordt dat men minimaal richting de tweede klasse wil en de keuze uiteindelijk op Bart van Veen viel. De oefenmeester, nu nog werkzaam bij hoofdklasser Oranje Nassau en waar hij vorig jaar kampioen in de eerste klasse mee werd, ken ik niet persoonlijk maar ik denk toch niet dat het iemand is die bij een club aan de slag gaat waarin hij geen toekomst ziet. Daarom verbaasde mij de reactie op Twee-Nul ook want wat is er mis mee dat een derde klasser met ambitie een gelouterde oefenmeester in huis haalt. Maar misschien heeft de persoon die het berichtje op Twee-Nul ‘kalkte” nog nooit van het woord ambitie gehoord wat heel goed zou kunnen. Maar ik wens Marum en Bart van Veen een zeer succesvolle samenwerking en wat de ambitie van Marum betreft…. Dat komt helemaal goed!