Trainerscarrousel deel 12

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 De Trainerscaroussel draait al weer enkele weken op volle toeren en al veel clubs hebben het contract verlengd met hun oefenmeester of zijn al rond gekomen met een nieuwe trainer.

De Trainerscaroussel draait al weer enkele weken op volle toeren en al veel clubs hebben het contract verlengd met hun oefenmeester of zijn al rond gekomen met een nieuwe trainer.

heikovandenbergfoto

Heiko van den Berg

En van de clubs die een nieuwe trainer heeft aangesteld is de voetbalvereniging Middelstum waar Frank Konneman na dit seizoen als hoofdtrainer zal fungeren. Konneman had twee jaar rust genomen als seniorentrainer maar besloot op het verzoek van Middelstum in te gaan en weer aan de slag te gaan als oefenmeester van een seniorenteam. Enkele weken eerder ging het gerucht dat Heiko van den Berg, die na afloop van dit seizoen bij de Heracliden vertrekt, de overstap naar Middelstum zou maken en dit bleek ook te kloppen. Het gerucht hoorde ik in het UMCG waar een groot aantal voetballiefhebbers werkzaam zijn of soms, en dat vind ik dan wat minder, als patiënt rondlopen. Het nieuwtje besloot ik, door schade en schande wijs geworden, bij Heiko zelf na te trekken en die bevestigde het gerucht. Het bleek dat hij al zo goed als rond was met de Middelstumers toen hij een aanbod kreeg om trainer te worden van zondag tweede klasser Roden. Hij besloot open kaart te spelen bij Middelstum en in gezamenlijk overleg werd besloten dat de blauwhemden naar een andere trainer opzoek zouden gaan wat dus Frank Konneman werd.

Tolbert

Een ander verhaal was dat de zaterdagafdeling van Tolbert opzoek moest naar een nieuwe trainer omdat Fred Latiriuw niet over de vereiste papieren beschikte. Voor Latiriuw is het dan ook jammer dat de opwaardering van het trainersdiploma met ingang van het seizoen 2011-2012 ingaat en niet per 1 januari maar de bond heeft zo beslist. Ik las dat Tolbert al een nieuwe oefenmeester heeft gecontracteerd die na de feestdagen voor de groep zal staan, namelijk Glenn Muskiet. De oud-trainer van onder andere ZEC is ook op zondag actief als trainer van VVK en gaat dus twee clubs begeleiden, iets wat hij trouwens eerder ook deed bij ZEC en VVK. Persoonlijk moet ik er niet denken om als trainer vier keer in de week op een trainingsveld te staan in bijvoorbeeld de geweldige maand november. Maar Glenn ziet dat niet als een probleem las ik in het bericht en ook Tolbert vond het een uitstekend idee.