Trainerscarrousel deel 10

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscaroussel komt nu we richting de feestdagen gaan aardig op gang wat betreft het aantal clubs dat op zoek moet/ wil naar een nieuwe trainer.


 

De Trainerscaroussel komt nu we richting de feestdagen gaan aardig op gang wat betreft het aantal clubs dat op zoek moet/ wil naar een nieuwe trainer.

Rene_Wollerich_train_19911h

 Rene Wollerich nog jaar langer bij HS'88

Maar er zijn ook diverse clubs die de samenwerking met hun trainer met een jaar verlengen. Voor HS’88 uit Hoogezand geldt dit ook want daar zal René Wollerich ook volgend seizoen voor de groep staan. Wollerich verruilde aan het begin van het seizoen CVVB voor de ondertussen grootste vereniging van Hoogezand. Gedurende de maand november gingen er wat geruchten in het Groninger voetbalwereldje als zou de ambitieuze trainer het matig naar zijn zin hebben in Hoogezand. Maar door de contractverlenging van René voorzie ik eenzelfde scenario dan bij CVVB waar de in Harkstede woonachtige oefenmeester de tijd kreeg en nam om daar een uitstekend eerste team neer te zetten. Want met een steeds maar groeiende jeugdafdeling moet HS’88 in de toekomst zeker een stap omhoog kunnen maken richting minimaal de tweede klasse. Deze jaargang zullen er nog geen wonderen van de sterk verjongde ploeg verwacht worden maar volgend seizoen zal er, René een beetje kennende zeker rekening gehouden moeten worden met HS’88.

Trainer_Jaap_van_der_Ploeg_Leo_Leens

Jaap van der Ploeg ( rechts op de foto) samen met elftalleider Eric Dijkstra met op de achtergrond een deel van de selectie van FC LEO

Een andere vereniging die het contract met zijn trainer verlengde was FC LEO. Bij de Leensters zal Jaap van der Ploeg dan aan zijn derde seizoen beginnen wat ik een logische keuze vind. Iedereen die je hoort, spelers, bestuurders en ook supporters zijn blij met Jaap als trainer in Leens. Zelf heeft hij er jarenlang in het eerste elftal gespeeld en is er ook nog steeds woonachtig. Nadat hij enkele jaren geleden al het tweede team trainde, en daar grote successen mee behaalde, vertrok hij naar Godlinze waar hij drie seizoenen zou blijven. Na Godlinze vertrok hij naar het enkele kilometers verder gelegen Zeerijp waar hij gedurende twee seizoenen de hoofdmacht van De Fivel zou trainen. Na De Fivel vertrok Jaap van der Ploeg richting het zondagvoetbal en werd trainer van Noordpool. De eerste helft van het seizoen werd een moeizaam verhaal maar de Leenster kreeg, zoals men dat zo mooi noemt, het team op de rails en wist zelfs de nacompetitie voor een plaats in de vierde klasse te bereiken. Maar ondanks dat de tweede seizoenshelft goed verliep bij Noordpool keerde Jaap van der Ploeg bij de vereniging uit zijn woonplaats Leens als hoofdtrainer terug waar hij volgend seizoen alweer aan zijn derde jaar begint. Dat wordt een spannend jaar want als in het seizoen 2011-2012 alles weer genormaliseerd is en FC LEO zijn jeugdige selectie bijelkaar kan houden verwacht ik dat de Leensters mee zullen strijden om het kampioenschap wat de vierde klasse betreft.