Trainerscarrousel deel 9

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Trainerscaroussel komt nu we richting de feestdagen gaan aardig op gang wat betreft het aantal clubs dat op zoek moet/ wil naar een nieuwe trainer.

De Trainerscaroussel komt nu we richting de feestdagen gaan aardig op gang wat betreft het aantal clubs dat op zoek moet/ wil naar een nieuwe trainer.

vvsv09

Dat gold ook voor VVSV’09 waar trainer Fokke Danhof enkele weken geleden te kennen gaf dat hij het trainerschap niet meer kon combineren met zijn privéleven. In goed overleg met het bestuur werd besloten dat hij het lopende seizoen af zou maken bij VVSV '09 dat rustig de tijd zou hebben om een opvolger te vinden. De technische Commissie van de vierde klasser ging op zoek naar een geschikte opvolger en na enkele gesprekken werd Wim Nube ( oud trainer van Eenrum) door de commissie voorgedragen als de beoogde hoofdtrainer. Het bestuur nam de voordracht over waardoor Wim Nube met ingang van het seizoen 2011-2012 de opvolger van Fokke Danhof zal worden. Toen ik het persbericht las moest ik even lachen want ik had misschien zelf de voorzet voor deze samenwerking wel gegeven. Ik sprak hem op zondag 14 november om voor de Ommelander Courant een belverslag van het duel WVV- VVSV’09 (0-2) te kunnen maken. Fokke vertelde toen dat hij aan het einde van het seizoen vertrok bij de Ulrum/Zoutkamp combinatie omdat het trainerschap met bijbehorende cursus een te zware wissel op zijn privéleven trok. Nadat ik het belverslag had geschreven vertrok ik naar de wedstrijd SGVV’07-Eenrum waar ik Wim Nubé tegenkwam. Dit verbaasde mij niet want Wim was daar als vader om de verrichtingen van zijn zoon Mattheus, prima voetballer waar Eenrum nog veel plezier aan kan beleven, gade te slaan. In de rust spraken we even met elkaar en ik vroeg naar de plannen van hem voor wat betrof het seizoen 2011-2012. Echte plannen waren er nog niet maar het begon wel weer te kriebelen vertelde hij. Ik vertelde hem toen dat VVSV’09 opzoek moest naar een nieuwe trainer en daarom moest ik wel een beetje lachen toen ik het persbericht las en wens zowel trainer als club  dan ook veel succes met de komende samenwerking waar verder als saillant detail te melden valt dat Reinder Wierenga, als trainer van de damesafdeling van VVSV’09. zijn contract met een seizoen verlengde. Wierenga was in de periode juni 2004- december 2007 trainer in Eenrum en werd halverwege het laatste gedeelte van seizoen 2006-2007 opgevolgd door het duo Hans Oorebeek en Wim Nubé………….